View Full Version : Re: Noul program cu publicul (part II)
florin1s
16-01-2008, 16:06
4 ore pe zi.... :'(
Cum ar fi daca ambasada Romaniei ramane deschisa pt. public cel putin de la 8am-8pm. sa se lucreze in 2 schimburi? 5 zile pe saptamana.
(asa lucram noi oamenii de rand cate 8 ore cel putin). La cati romani sunt in Dub. ar fi necesar sa fie asa.
Dan Tudor
16-01-2008, 16:50
Cum ar fi ? Nefezabil, intrucat sunt singurul consul la Dublin. Reamintesc ceea ce am scris intr-un alt post, programul de lucru al consulului nu se limiteaza la cel de lucru cu publicul. Florin1s, fiti convins ca eu nu lucrez doar 8 ore pe zi... Apoi, daca Sectia consulara ar fi deschisa 12 ore (de ce nu 24, ca Tesco 24/7 ?!), cand ar fi rezolvate cererile dvs. (procesarea actelor, inregistrarea etc.) ?! Cine si cand ar da consultatii si informatii telefonice ?! Cine si cand ar raspunde la e-mail-urile romanilor din Irlanda ?!
In al doilea rand, nu au existat cazuri (cel putin de cand sunt eu aici) ca poarta Consulatului sa se inchida si, din cauza aglomeratiei, sa ramana solicitanti pe afara. Atata vreme cat toti solicitantii pot depune cererile in 3 sau 4 ore, de ce ar trebui sa fie deschis Consulatul 12 ?!
In al treilea rand, o serie de probleme consulare se pot rezolva exclusiv prin posta, fara a necesita prezenta la ghiseu.
Last but not least, urgentele sunt tratate ca atare, indiferent de ora sau de programul cu publicul. Ma refer la urgente reale, cum ar fi decese, accidente s.a.m.d. (sper sa avem cat mai rar asemenea situatii).
Rog un admin sa pastreze aici doar anuntul propriu-zis, iar comentariile adiacente sa fie mutate la http://www.romaniancommunity.net/portal/smf1/index.php?topic=2071.0
florin1s
22-01-2008, 19:59
Se pare ca moderatorii ma plac mai mult pe mine decat pe dvs. (nu au sters comentariul, suntem intr-o tara libera...) Dar daca va incomodeaza atat de mult...il pot sterge eu! Sa inteleg ca e lipsa de personal, si un singur om le face pe toate. Tot respectul!
cu putina intarziere... topic modificat.
O sa-l las ca topic independent ca da nu se piarda ideea din topicul celalalt.
cred ca s-au pierdut cateva posturi de aseara....
Dan Tudor
23-01-2008, 18:36
Mda, era postul in care reaminteam ca nu am cerut stergerea, ci mutarea comentariilor. Asta a propos de afirmatiile lui florin1s:
..... (nu au sters comentariul, suntem intr-o tara libera...) Dar daca va incomodeaza atat de mult...il pot sterge eu!
[br]Postet at: January 23, 2008, 05:35:54 PM________________________________________________ _
Sa inteleg ca e lipsa de personal, si un singur om le face pe toate.
Exact
Liviu.Onofrei
26-01-2008, 02:21
4 ore pe zi.... :'(
Cum ar fi daca ambasada Romaniei ramane deschisa pt. public cel putin de la 8am-8pm. sa se lucreze in 2 schimburi? 5 zile pe saptamana.
(asa lucram noi oamenii de rand cate 8 ore cel putin). La cati romani sunt in Dub. ar fi necesar sa fie asa.
Scuze..cati romani sunt in Dublin ??
vasiletina
26-01-2008, 19:06
numai pe strada (small estate) unde locuim noi suntem 7 familii x 4 fiecare minim = 28 RO ()
restul puteti face un calcul simplu, mai ales cei din IT cu formule matematice ;D si ajungem 35-45.000 usurel.
florin1s
26-01-2008, 19:09
Unde Vasile? in Blanch?...la mine stiu inca pe atatea...dar cred ca sunt mai multi, nu i-am intalnit pe toti.
incepem de Duminica 27.01 .08 sa ne intalnim , poate pana prin 2014 o sa-i intalnim pe toti.
vasiletina
26-01-2008, 20:12
Littlepace (estate-ul din drepta) (ca mai este unul vizavi pe stanga) Dublin 15
Salutare la toata lumea.
Am avut o experienta negativa cu ,,Ambasada" din Dublin:in septembrie 2007,satul de saracie si de minciuni am hotarat sa schimb ceva in viata mea.Am demisionat unde lucram in Romania si am plecat in Irlanda.Sunt o fire optimista(18 ani nu am iesit din Romania cu speranta ca o sa fie si la noi belsug) si ma consider o persoana proactiva,ma gandeam ca la experienta mea o sa gasesc o firma sa aiba nevoie de mine si sa-mi faca workpermit.Dar nu a fost asa.Am simtit din plin dezavantajul de a fi Roman.Am fost in general bine primit de Irlandezi dar cand ajungeau ( pe CV.) la cetatenie,ma intrebau de workpermit...dupa care:sory!
Dupa aproape o luna jumate de refuzuri m-am gandit sa sun la ambasada (locuiam in Blanchardstown)sa-mi dea macar o informatie (am platit aproape 20 de ani impozite).Am sunat la domniile lor (in orele afisate ca progam de primit telefoane) pe parcursul a 4 zile de mai multe ori,dar nu s-a ostenit nimeni sa-mi raspunda. Daca le amintesti ca sunt platiti din impozitul tau se simnt jigniti.
M-am intors in Romania cu o gaura in buget,si cu un puternic gust amar.
Sa auzim de bine. Adi.
roadrunner
31-01-2008, 15:33
Adi
cred ca problema e de fapt alta in cazul tau, ti-ai asumat un risc sa vi asa de capul tau si sa cauti job, si se pare ca nu e asa simplu sa gasesti un job in domeniul in care esti pregatit (oricare ar fi acela, ca nu ai mentionat) - niste incercari de a obtine un job de pe net ti-ar fi salvat bugetul.
"assumption is the mother of all fuckups"
Roadrunner
Ai dreptate Roadrunner! imi asum responsabilitatea pt. esecul de a nu-mi gasi job.Dar dupa cum am spus am fost platitor de impozite aproape 20 de ani,eram intr-un moment critic cand aveam nevoie de cateva informatii pe care nu le-am primit pt.ca domni de la ambasada nu s-au ostenit nici sa ridice receptorul.
Polonezii vin in Irlanda si a-3-a zi incep sa lucreze,eu am cautat o luna jumate de lucru (numai intr-o zi am facut peste 25 de km pe jos: Blanchardstown-Bluebell-Red Cow-Clondalkin si-napoi,batand din usa-n usa la firme) si nu mi-am gasit pt.ca sunt roman si legea irlandeza nu ne permite sa lucram fara work permit.
Si ma intreb...oare nu am platit degeaba impozite atatia ani? As fi curios cate demersuri (sesizari sugestii) au facut ambasadorii si ceilalti functionari in sensul:sa nu mai fim tratati ca cetateni EU de mana doua.
In legatura cu meseria mea...am mai multe (doar sunt roman) dar excelez in electricitate.
Sper sa ma intorc in Dublin cat de curand ,am ceva promisiuni .
Va salut si s-auzim de bine! cu respect Adi.
Dan Tudor
01-02-2008, 08:27
As fi curios cate demersuri (sesizari sugestii) au facut ambasadorii si ceilalti functionari in sensul:sa nu mai fim tratati ca cetateni EU de mana doua.
Mai multe decat va puteti imagina. Deschiderea pietii muncii pentru romani (si bulgari) nu e insa o problema care sa se rezolve printr-o scrisoare a unui ambasador. Daca le-a intrat in cap irlandezilor (si britanicilor, si altora), nu le-o scoti nici daca ar face dl. Basescu greva foamei in St. Stephen's Green...
@adi7 - nu stiu cand se intampla chestia asta, eu sunt aici din noiembrie 2007, dar este practic imposibil sa nu raspunda nimeni la telefon 4 zile.... Daca intr-adevar nu raspundea cineva la 6681150, de ce nu ati telefonat la numarul Ambasadei ? Este permanent cineva acolo. Asa incat sunt reticent in a considera 100% reala afirmatia dvs.
- oricum, pentru a obtine informatii referitoare la piata muncii, eventual un loc de munca, trebuia sa contactati ANOFM si atasatul pt. probleme de munca si sociale de la Ambasada de la Londra (acopera si Irlanda), nu Ambasada de la Dublin (de la aparitia atasatilor pentru probleme de munca si sociale, consulii nu mai au competente in aceste domenii) http://www.anofm.ro/ si http://londra.mae.ro/index.php?lang=ro&id=10921
e asa cum spune dl Tudor, e imposibil sa nu raspunda nimeni la telefonul consulatului timp de 4zile
raspunde robotul
Dan Tudor
01-02-2008, 10:53
raspunde robotul
Ironie superfluu.... Asta pentru ca:
1. Dupa mesajele preinregfistrate se face transfer automat catre o linie unde raspunde intotdeauna cineva
2. Robotul este practic standard Schengen (cuprins in aquis, parte a Manualului Consular Comun si a Instructiunilor Consulare Comune)
Multumesc pentru raspuns,domnule Dan Tudor.Am sunat de pe un fix eircom la 016681150,si asta se intampla in primele zile ale lui noiembrie (in prima saptamana din noiembrie m-am intors in RO.)
Ma bucur ca s-au facut demersuri pt. a fi tratati ca si alti europeni,dar din pacate nu se poate schimba instantaneu ceea ce a facut timp de 18 ani o mafie politica (si continua sa faca,vezi actuala decizie a justitiei prin care se baga bete,n roate organismului care se ocupa cu deconspirarea fostilor,,turnatori" ;taxa auto a lui Tariceanu s.a.) Nu am nimic personal cu dv. domnule Dan Tudor,se poate ca dv.sa fiti exceptia dar...faceti parte dintr-un sistem care e perceput ca f.f. corupt,si care-i trateaza pe cetateni daca nu cu dispret cel putin cu indiferenta.
Aici in RO traiesc intr-o realitate cruda (asistam la o ,,crestere" negativa a puterii de cumparare), sunt profund dezamagit si asta se reflecta si in postarile mele.
Va doresc numai bine si aveti sustinerea mea (nu stiu cat conteaza) in lucrurile bune pe care o sa le faceti.
Sa auzim de bine Adi
Carmensita
03-02-2008, 20:37
Domnule Tudor,
Dumneavoastra sunteti convins ca TOT personalul ambasadei isi face treaba cum trebuie? I-ati angajat personal sau i-ati gasit acolo???? Eu sunt convinsa ca unii nu au ce cauta intr-un asemenea job (da, e o slujba, nu sunteti aristocrati ;D, sunteti platiti sa ne "serviti" pe noi romanii), dar prin diverse alte mijloace "s-au ajuns"....
Dan Tudor
03-02-2008, 22:24
@ adi7 - eu am ajuns aici pe 7.11, iar dl. Vintila tocmai era pe punct de plecare, avea o gramada de lucruri de rezolvat. In cazul dvs., bad luck
@ Carmensita - va nemultumeste cineva ?! Nominalizati si argumentati... (evident ca nu eu ma ocup de trimiterile la post). Cat despre partea cu "sunteti platiti sa ne serviti pe noi romanii", 2 precizari:
1. Diplomatii fara atributii consulare au alte competente, stabilite prin lege, decat "servirea" romanilor. Nu le pretindeti sa faca ceea ce nu trebuie sa faca. Ambasadele, de cateva sute de ani incoace, au drept scop principal al activitatii dezvoltarea relatiilor bi si multilaterale; nu sunt butice unde "clientul nostru e stapanul nostru"....
2. In ceea ce priveste diplomatii cu atributii consulare sigur ca trebuie sa coopereze cu comunitatea romanilor expatriati, in limitele legii insa (fie ea romana, irlandeza sau norma UE). Adica "servirea" asta a romanilor nu poate depasi niste limite (de cele mai multe ori legale, de alte ori ale bunului simt). Termenul folosit este de "asistenta consulara", deci nu confundati consulatul cu ghiseul de relatii cu publicul al primariei din Ciocioeni. Din partea mea, toata disponibilitatea si flexibilitatea, atata vreme cat legislatia (romana, irlandeza si UE) este respectata.
PS ;D Discutam de programul cu publicul ?!
Carmensita
03-02-2008, 22:59
D-le Tudor, ce va formalizati asa? Postarea mea s-a referit strict la ce s-a discutat anterior. Sfinxul si persoana de dinainte au afirmat ca poti suna vreo patru zile la ambasada si nu-ti raspunde nimeni, doar robotul..vreti sa negati asta? Sunteti sigur ca daca ai nevoie de o informatie (nu despre starea vremii ;D) chiar iti raspunde cineva (am informatii sigure ca nu, cel putin nu intotdeauna)? Asta-i tot.
Habar n-am cum e la primaria de nu stiu unde, sunt din Bucuresti ;D , poate sunteti dumneavoastra mai familiarizat cu practicile administratve de pe la sate si comune...
Dan Tudor
03-02-2008, 23:27
Sfinxul si persoana de dinainte au afirmat ca poti suna vreo patru zile la ambasada si nu-ti raspunde nimeni, doar robotul..vreti sa negati asta?
Da
Sunteti sigur ca daca ai nevoie de o informatie (nu despre starea vremii ;D) chiar iti raspunde cineva ?
Da
Carmensita
03-02-2008, 23:33
"Diplomatii fara atributii consulare au alte competente, stabilite prin lege, decat "servirea" romanilor. Nu le pretindeti sa faca ceea ce nu trebuie sa faca. Ambasadele, de cateva sute de ani incoace, au drept scop principal al activitatii dezvoltarea relatiilor bi si multilaterale; nu sunt butice unde "clientul nostru e stapanul nostru"....
Ah, si sa nu uit...relatiile astea bi si multilaterale sunt acum stabilite, negociate si ras-negociate pe la Bruxelles, asa-i???
Deci va mai ramane "cooperarea" cu expatriatii romani, evident in limitele legale, de parca am fi vorbit de complicitate la infractiuni mai devreme...
Succes!
santiago
04-02-2008, 19:16
Din cate stiu la ambasada din Londra exista un domn Bogdan Carpa-veche care e atasat cu problemele de munca,si tot din cate am auzit omul se misca,se implica,tine legatura cu comunitatile romanesti din UK.
Sincer nu-i vad rostul atat timp cat la toate oficiile din tara de eliberari pasapoarte sunt anunturi mari care avertizeaza ca romanii nu pot muncii in UK fara permis de munca.
intrebarea este daca si la ambasada din Dublin exista un asemenea atasat?
In alta ordine de idei de cate ori am sunat anul trecut la ambasada(nu de multe ori cei drept) mi-a raspuns cineva imediat si f amabil chiar.
Dan Tudor
04-02-2008, 21:16
Din cate stiu la ambasada din Londra exista un domn Bogdan Carpa-veche care e atasat cu problemele de munca,si tot din cate am auzit omul se misca,se implica,tine legatura cu comunitatile romanesti din UK.
Sincer nu-i vad rostul atat timp cat la toate oficiile din tara de eliberari pasapoarte sunt anunturi mari care avertizeaza ca romanii nu pot muncii in UK fara permis de munca.
intrebarea este daca si la ambasada din Dublin exista un asemenea atasat?
Dl. Carpa-Veche este acreditat si pentru Irlanda. (Uitati-va un pic mai sus la ce am scris pe 01.02)
santiago
04-02-2008, 21:59
Desi ma repet sincer nu vad cum ar putea ajuta, poate trece si irish sea si isi face prezenta cunoscuta si pe aici daca tot este acreditat.Altfel ar fi ca un parlamentar care vine la biroul parlamentar doar inainte de alegeri si atunci are program redus fiind in weekend :)
Carmensita
04-02-2008, 23:48
in vara anul trecut am sunat si eu si sotul...na acum e drept ca n-am stat atarnati de telefon zile in sir...ne-am lipsit! (si mai avem si cunostinte care au patit la fel)..am rezolvat altfel problema..stati linistit d-le Tudor nu ilegal....
desi exista taxe consulare si pt. orice procura si chestii din astea platesti (si platesti ceva!), domnul Tudor zice ca n-ar trebui sa ridicam pretentii de "consumator".....si mai e ceva, daca statul roman impune tot felul de restrictii cum numai la noi exista (cred) (de exemplu eu ca mama nu pot calatori cu fiul meu fara "hartie" de la sot cum ca e de acord cu asa ceva), ce vina avem noi ca suntem siliti sa cerem tot felul de servicii consulare....si daca in continuare se priveste chestia asta ca fiind o activitate "subsidiara" a unei ambasade romanesti, in conditiile in care exista emigrare in masa din Ro, nu stiu ce as mai putea sa comentez...
Dan Tudor
05-02-2008, 00:31
D-na. Carmensita, zau asa, discutam discutii... V-am spus care este programul cu publicul, v-am spus cand pot sa va raspund la telfon, v-am asigurat ca este imposibil sa suni 4 zile si sa nu raspunda nimeni la Ambasada. In rest, faceti cum credeti, ganditi ce credeti...
cred ca am inteles cu totii cum e cu programul si aproape au fost si promisiuni ca de acum va fi mai bine... ca inainte era mai rau.
Speram ca toate afirmatiile sa se adevereasca, ce a fost a fost (sa nu se mai intample - pe cuvant de pionier)!
Sincer, apreciez promptitudinea domunului Tudor. Daca e asa si in ambasada... jos palaria.
sa traim... bine! (ca iara e la moda)
Scuze daca ma bag neinvitata, dar n-am astampar.
Nu inteleg de ce atata inversunare impotriva dlui Tudor. Nu ii tin partea, fiindca nici macar nu-l cunosc, dar mi se pare ca prea i se cere socoteala pentru ce nu a facut.
Inteleg ca fiecare a avut probleme de rezolvat, ca unii le-au rezolvat mai usor, altii nu. Dar sa reprosezi unui om, nou venit la locul de munca, toate neplacerile create de persoana dinaintea lui, nu mi se pare corect. E ca si cum te-ai angaja undeva si in fiecare zi auzi ceva de genul: tu nu esti in stare sa faci asta fiindca nici cel dinaintea ta n-a facut. Nu cred ca ar fi prea placut.
N-am nimic impotriva sa i se reproseze ceva atunci cand este cazul si sa i se ceara explicatii. Pana atunci trebuie apreciat faptul ca isi gaseste timp sa intre pe forum si sa raspunda fiecarei intrebari, ceea ce n-a mai facut nimeni pana acum.
Si mai sper sa rezolve cat mai multe cereri si sa nu-si faca cu o impresie neplacuta despre cei de aici (vorbesc la modul general, fara nicio aluzie la cineva anume). Sunt convinsa ca este obisnuit si cu bune, dar si cu rele.
Numai bine tuturor,
Dana
P.S. Eu, personal, de cate ori am avut probleme de rezolvat la ambasada sau am sunat, mi s-a raspuns si explicat exact ce trebuie sa fac si de ce acte am nevoie. Eu chiar l-am apreciat pe dl Vintila. De doua ori m-a sfatuit sa intreb in tara inca o data, daca actele pe care trebuia sa le fac erau corecte, fiindca dumnealui avea alta parere, si asta ca sa nu platesc de doua ori taxa necesara in situatia in care prima versiune nu era cea corecta. Si chiar a avut dreptate.
Carmensita
05-02-2008, 17:58
Dana, eu n-as "dramatiza" chiar asa schimbul asta mai "otzarat" de replici....foarte frumos si adevarat ce ai scris tu, cu o singura, dar semnificativa exceptie: nu are nimeni nimic "personal" cu dl. Tudor (ar fi si absurd)....No, asta-i, ii urez si eu mult succes! Sincer!
P.S. chiar se lungeste topicul asta nejustificat de mult.
daniel_nedelcu
06-02-2008, 10:47
Buna ziua.
Dan Tudor
06-02-2008, 16:48
Ah, si sa nu uit...relatiile astea bi si multilaterale sunt acum stabilite, negociate si ras-negociate pe la Bruxelles, asa-i???
Doar intr-o mica masura. Pentru strategia de politica externa a Romaniei, http://www.mae.ro/poze_editare/2007.11_Strategie_Repere.pdf
Sorry pentru off-topic.
santiago
07-02-2008, 21:29
Si eu care eram convins ca nu exista asa ceva..adica o strategie de politica externa.
Sincer in afara de degete care se doreau a repezenta semnul ok adresat regelui Spaniei,etc chiar nu mi-a sarit nimic in ochi din partea Ministerului de externe.
florin1s
07-02-2008, 23:18
Am cam dat ceva bataie de cap cu topicul asta..Nimeni nu are nimic cu domnul consul, lumea e suparata pt. ca trebuie sa emigreze din cauza sistemului din Ro. si cand cred ca au scapat, se lovesc din nou cu capul de el UPS!!! (taxe si tot feluri de procuri deloc placute)
@ santiago, nu cred ca a uitat cineva de intalnirea lui Cioroianu cu Condoleeza Rice cand n-a fost in stare sa spuna macar o fraza cap coada... :o