PDA

View Full Version : "Mica atentie"

Dan Tudor
19-01-2008, 21:58
Ii rog pe toti cei care aparent nu se pot dezobisnui de practica balcano-comunisto-fanariota (peschesul e vechi in istoria noastra si altora din zona...) de a lasa o "mica atentie" la ghiseul consular (asa, un 5 sau 10 euro, de obicei restul la o bancnota de 50) sa uite complet acest obicei.
Nu sunt multi, cam 5 % dintre solicitanti, dar ma deranjeaza foarte mult, efectul asupra mea fiind exact opusul celui "scontat".

sfinx
20-01-2008, 00:36
Dle Tudor , oamenii (unii) nu pot uita de unde vin

in 2002 cand s-a nascut fiica mea, am stat la spital multe ore , timp in care o asistenta a povestit cum sotul unei romance i-a dat asistentei si moasei cate un sapun si un prosop (obicei mostenit din Romania)

amandoua au ramas uimite si l-au intrebat pe respectivul daca nu cumva a fost deranjat de mirosul lor ( au crezut ca sunt nespalate)

poate ar trebui sa facem un ghid cu ce trebuie si ce nu trebuie sa facem

Dan Tudor
20-01-2008, 09:44
Dle Tudor , oamenii (unii) nu pot uita de unde vin

Asa este. Dar in ceea ce priveste Sectia consulara Dublin vor trebui sa uite.

ovimat
20-01-2008, 13:05
Pune-ti un afis: "NU PRIMIM SPAGA mai putin de € 5.000" ;D[br]Postet at: January 20, 2008, 02:04:20 PM________________________________________________ _Nu ca ar fi vorba de suma ci de citi si-ar putea-o permite ;)

romania
20-01-2008, 21:50
O sa mai curga ceva apa pe Liffey pana cand ne-om dezobisnui de acest obicei pe care nu ni l-am dorit dar fara de care nu am fi facut fata in multe situatii in Romania.

In schimb ceva similar am intalnit si aici.
De exemplu inainte de Craciun,cu multi ani in urma, am primit cate o sticla de whiskey atat eu cat si ceilalti colegi,toti irlandezi, de la o firma care primea din cand in cand contracte de la noi.

Si cum s-a reactionat?
In prima faza s-a dorit inapoierea micii atentii dar pana la urma toti au spus "thanks"...
Si aceasta este o practica aici in Irlanda si e menita sa favorizeze anumiti clienti in detrimentul celorlalti.

Dar la Ambasada Romaniei nu o sa dam nici bani si nici whiskey ;) :D

sfinx
21-01-2008, 08:15
sticla o primeai inainte de Craciun -e o diferenta uriasa

oare casuneanu, umbrarescu, nastase, hrebenciuc si tot neamul lor ce fel de sticle primeau sau mai primesc inainte de craciun?

eu cumpar materiale de constructii de la mai multe depozite
inainte de craciun, unele din ele dau cate o sticla de ceva clientilor fideli, oare se poate numi asta spaga?

romania
26-01-2008, 19:57
Cu siguranta e spaga!
De ce trebuie sa dea? doar asa, ca sa nu-i uiti sau sa fie un gest frumos?
Ma indoiesc.

santiago
26-01-2008, 21:07
e felul lui sa iti multumeasca ca i-ai fost client tot anul.

Carmensita
27-01-2008, 22:03
"in 2002 cand s-a nascut fiica mea, am stat la spital multe ore , timp in care o asistenta a povestit cum sotul unei romance i-a dat asistentei si moasei cate un sapun si un prosop (obicei mostenit din Romania)
amandoua au ramas uimite si l-au intrebat pe respectivul daca nu cumva a fost deranjat de mirosul lor ( au crezut ca sunt nespalate)"

Sfinxule, m-am distrat copios....
Trebuia sa-i explici ca la romani asta e..un fel un ritual legat de nastere :)....sa se alunge bolile din jurul nou-nascutului etc... :) poate ziceau si ele ca suntem "exotici" ;D

sfinx
28-01-2008, 23:37
imagineaza-ti ca am avut timp sa le explic cum stau lucrurile cu ritualurile,

una din asistente a venit cu un caiet sa-si noteze cuvintele in romana la cuvintele necesare la nastere.

Carmensita
29-01-2008, 00:05
Mai, ce sa zic...asa sunt irlandezele , cumsecade ;)