View Full Version : Sfat software in asteptare !
florespan
04-01-2006, 17:58
Salut, Caut un programel free-download sau trial care sa downloadeze imagini (poze) inregistrate pe camera videao-digitala proprie, din camera in computer, pentru windows XP. (propriul program al camerei care face acest lucru s-a cam zapacit - Pixela Image Mixer/1), si acum caut o alta varianta pentru download, ca s-a ma scap de necaz si sa reusesc sa vad si eu gramada de poze facute prin vacante. ??? Orice sugestie e binevanita. Cheers ! George
roadrunner
04-01-2006, 18:06
cele mai multe camere digitale nu au nevoie de nici un software special cand e vorba de USB. Cand infigi cablul in curu' lu' camera ar trebui sa-ti apara un disk suplimentar (removable disk drive) pe calculatorul tau, disk care-l accesezi ca pe orice disk. (asta e valabil la camere foto) aici la tine fiind vorba de camera video, lucrurile s-ar putea sa fie diferite, dace nu apare nimic deosebit (printre unitatile de disk) cand conectezi cablul atuci mai mult ca sigur ai nevoie de software de la fabricantul camerei. Daca nu mai ai software-ul original, cauta pe website-ul fabricantului pe la rubrica download.
Sucese!
Roadrunner
daca vrei sa faci captura de imagini iti trebuie in primul rand un cablu fireware. trebuie ca si calculatorul si camera sa "dispuna" de aceasta facilitate. daca ai aceste dotari e relativ simplu :) un search pe google si te-ai rezolvat.
florespan
05-01-2006, 14:51
Multam de sfaturi, sunt pe aproape in problema. Si inca o intrebare, cum se pot descarca pozele de pe video camera digitala care are "firewire", pe un "memory-card"...atentie, camera are inregistrat pe banda/caseta HI 8, in principal imagini video si pe alocuri si citeva poze...care trebuie extrase...Stima, George
roadrunner
05-01-2006, 22:21
Pai dawnlodeaza ce ai filmat, de pe caseta in calculator (cu IEEE1394 adica firewire) si extrage cadrele care te intereseaza (din fisierul AVI) sunt o gramda de software-uri pentru asta, free sau mai putin free (pe la PC world am vazut ceva pe la 60 eur) ceea ce numesti tu "poze" este stop-cadru in ce ai filmat tu pe caseta si nu se bucura de nici o facilitate in plus, practic e acelasi cadru repetat pe o perioada de timp.
cu toate ca nu prea vad ce o sa faci cu "pozele" de 0.7 Mpixeli cat are camera ta video, ca arata ca pixu' daca incerci sa le tiparesti afisezi etc. (singurul loc unde arata cat de cat acceptabil e pe ecranul TV-ului, sau pe o pagina de web)
Roadrunner
florespan
06-01-2006, 15:51
Corect cu pixelii cadrelor de tip poza, o sa se vada ca curu'...faza de tzeapa e ca tocmai ca nu am firewire pe laptop (doar USB) ci doar pe camera...George
daca ai USB2.0 se poate sa poti folosi usb-ul, usb 2.0 are o rata de transfer mai mare
roadrunner
06-01-2006, 17:26
Ce vorbesti domnu Irisman, USB si Firewire nu au numai ratele de bit diferite, sunt total diferite la nivel fizic (electric) cat si logic (stack-ul, sau modelul ISO e diferit la toate nivelele) asta ca sa nu mai zic ca si cablul e diferit - (mi-a zis unul de la takeaway-ul unde lucrez)
Roadrunner
omul daca nu are firewire si are usb are alternativa de a folosi usb. Nu ma refeream la a folosi cablu de usb in portul de firewire ;D, dupa cate stiu eu camera are alternativa, ori folosesti usb ori firewire camera fiind echipata cu ambele conectii, domnule Roadrunner ;). De aia am zis sa foloseasca USB. Pe de alta parte daca acea camera e model vechi, e foarte posibil sa nu aiba conectie pentru USB, si atunci intradevar singura alternativa la firewire este captura analogica, cu un dispozitiv de regula tot USB de genul Dazzle Video Creator sau similar: Pinnacle, Belkin etc.. , in respectivul dispozitiv intra semnal analogic (video, sunet) de pe cablul de redare cu care a venit camera.
roadrunner
06-01-2006, 20:58
Irishmane,
Pai omu, zicea mai sus ca n-are USB pe camera ci firewire, si pe calculator numai USB 'daia am sarit asa cand ai zis sa folosesca usb (ca n-are cum)
fsi fie vorba intre noi firewire merge pana la 800Mbit/s pe cand USB2.0 la maxim 480Mbit/s deci care e mai iute? (da' nu mai zi la nimeni)
Roadrunner
cred ca sunt eu orb.. nu am vazut sa scrie ca nu are USB.. am vazut ca nu are firewire la unul din computere...
florespan
06-01-2006, 22:54
Nu-i bai ca suntem "oameni mari"...deci hai sa vedem cum dam de cap treaba, nu pe noi intre noi...rogu-va...Cheers, George
eu lucrez cu camere video de cativa ani si am avut printre altele si Hi8, si digital8 si dv si consider ca ce am spus eu mai sus e perfect valabil, daca nu poti folosi firewire si ai optiune usb, foloseste usb intr-un port de usb2.0, daca nu ai nici optiune de usb pe camera, va trebui fie sa investesti niste bani intr-o placa firewire, fie intr-un convertor analog2usb de genul DVC100 sau o noua camera :) . Cat despre ratele de transfer pe firewire si usb2.0 nu e greu sa afli care sunt ele, si stiu ca roadrunner este destul de familial cu ele, dar oare hardul cat suporta rata de transfer? un mpeg2 (dvd format) care e bitrate-ul? O transmisie satelit se ridica la 7Mb/s, adica intr-un cuvant Protvintl transmite cu 3.5M/s video-audio pe satelit, oare chiar sa iti trebuiasca o rata de transfer de 100M/s? La 100M/s ai 6Giga la fiecare minut de filmare, nu lucram pro, nici cei de la Hollywood nu lucreaza cred la la rata asta de transfer. Mai intervine factorul procesor daca nu ai cel putin 2.5G procesor nici nu te gandi sa faci un film de calitate pe calculator.
Concluzia: lasa-o balta, apeleaza la un profesionist, sau mai investeste ceva bani si timp pentru cercetare in domeniu.
Cat pentru Roadrunner, domnule in graba ta (bip bip) si cu ura pe care o ai impotriva CRI, adresezi niste critici grele subsemnatului fara rost, mai ales ca eu am un respect pentru tine, si pentru faptul ca te cunosc si esti un om de care, comunitatea Romaneasca (fara nici o legatura cu CRI) ar trebui sa fie mandra. Dar tu stii sa critici, dar nu sa te bati cu pumnii in piept ca esti roman.
roadrunner
07-01-2006, 01:51
Eu lucrez la takeaway, dar stiu ca interfata DV (care foloseste firewire pentru transport) nu are nici o legatura cu compresia MPEG (ca 'daia face fisier AVI in calculator)
compresia la DV se face la fiecare cadru in parte, cu DCT (discrete cosine tranform) foarte asemanator cu codorul JPEG cu simpla diferenta ca tabela de quantizare nu e statica si poate fi schimbata, iar cadrele (compresate) sunt independente adica nu depind de alte cadre (la MPEG2 se trimite un cadru de referinta din cand in cand restul sunt informatii de direnta intre cadre, obtinute de la estimatoarele de miscare sau "motion estimator") din cauza asta factorul de compresie nu e prea mare e cam 5:1, dar totusi are nevoie de rata de bit de 25Mbit/s, la aceasta se mai adauga sunetul + comenzi si ajunge la o rata de 29Mbiti/sec.
29Mbiti/s = 217Mb/min (storage, pentru AVI)
Roadrunner
Sunt sigur ca omul nu mai vrea video pe calculator dupa toate explicatiile "stiintifice" date de noi. ;D.
Scopul a fost atins!