PDA

View Full Version : Rugaminte...

katt
04-01-2006, 10:58
Salutare la toata lumea. Am o mare rugaminte. Lamuriti-ma si pe mine. Am primit contractul de la o firma de IT din Irlanda. Saptamina viitoare urmeaza sa merg la ambasada cu toata sacosa de acte traduse, legalizate + contractul (si o copie a acestuia). Sunt casatorit. Vroiam sa stiu care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez pt ca sotia mea sa obtina si ea viza. Si cam cit ar dura. Orice informatie cit de mica este binevenita. Multumesc anticipat!

roadrunner
04-01-2006, 12:20
Katt,
inarmeaza-te cu multa rabdare, legea e extrem de idioata aici, sotia ta poate veni in Irlanda cu tine dar dupa un timp de sase luni (asta nu e prevazut in lege e un termen empiric determinat experimental de subsemnatul + alti prieteni care au trecut prin aceeasi situatie) problema e ca sotia ta nu va avea automat drept de munca (va avea nevoie de work permit, su nu, in functie de statutul care-l vei avea tu in Irlanda respectiv work permit, sau working permision. Stiu ca e un pic greu de inteles care e diferenta dintre ele ca suna cam la fel dar sunt doua lucruri distincte. In general (dar nu e o regula) cei mai multi care lucreaza in IT au "working permision" valabil pe 2 ani (care se reinnoieste la fiecare 2 ani) iar cei ce au acest statut sunt mai avantajati din persectiva problemei tale.(adica sotia poate lucra fara permis de munca)
sfatu-ul meu prietenesc e sa vii aici si sa-ti aduci sotia/copii dupa o perioada de acomodare (6 luni nu mai mult)
oricum legea legata de conditiile celor ce lucreaza legal e extrem de idioata, si se va schimba curand (se va simplifica) practic se incearca crearea unui nou statut care sa le cuprinda pe toate ceva de genul "green card", totusi sin experienta mea de cinci ani aici (in IT) eu nu mi-as tine respiratia pana modifica ei legea.
daca vrei mai multe detalii da-mi email-ul tau, sau nr de telefon sa te lamuresc mai pe larg.

Roadrunner

katt
04-01-2006, 12:32
Multumesc pt raspuns..Da..Intr-adevar..Este vorba de "working permision" valabil pe 2 ani...