PDA

View Full Version : Conventie de munca Irlanda - Romania

Adela
28-12-2007, 08:03
La Multi Ani!

Stie cineva daca exista o conventie intre Romania si Irlanda privind recunoasterea / echivalarea vechimii de munca efectuata in Irlanda ]n momentul in care ajung pe teritoriul Romaniei? Curand m-am reintors in tara si, intr-adevar, am primit raspunsuri negative de la oficiali insa, in cazul in care cineva s-a confruntat cu o situatie similara, rog pareri.

Sarbatori fericite voua, roamanilor, indiferent unde va aflati.

Adela

mva
28-12-2007, 09:56
am urmarit in urma cu cateva saptamani o emisiune despre pensii pe TVRi, si de acolo am inteles ca ar trebui sa se recunoasca vechimea pentru anii de pensie, insa sigur s-ar primi pensii diferite pentru RO si IRL. bine ca nu mai tin minte daca erau contexte diferite pre si post aderare UE.

iar ce am retinut de la emisiunea respectiva unde era o tipa "de la centru" ce raspundea intrebarilor, dar erau cazuri cand casele de pensii din provincie dezinformau, poate si fiindca personalul nu era pus la punct cu metodologiile noi.

ai putea sa dai detalii despre ce fel de oficiali te-au informat si ce te-au informat, poate mai stie careva cate ceva.