View Full Version : Din ce judet sunteti
La cererea telespectatorior, iata un poll ca sa aflam si noi de pe unde suntem fiecare.
Santiago
"...uite asa mai afli care pleaca acasa si iti poate aduce si tie toba si carnatii si sticla de visinata"
Va rugam sa votati mai sus (pentru centralizare) si sa ne spuneti si intr-un post acelasi lucru... ca sa stim cine aduce carnatu'...
multam!
p.s. sper ca n-am uitat nici un judet :)
Judet de nastere sau de cel mai recent domiciliu?
santiago
22-12-2007, 14:47
braila de origine
@ Mihaela
Acolo unde te intorci cel mai des ;)
Va rog, pe langa vot sa scrieti si un rand... pana acum sunt 15 voturi si doar 3-4 posturi
Prahova.
Paul, cred ca a mai fost un asemenea post, dar probabil ca s-a pierdut.
funkyfresh
22-12-2007, 18:53
Fagaras - Brasov
@danas
il mai "inventam" odata... ;)
Carmensita
22-12-2007, 22:17
Bucuresti (am trait acolo de la varsta de 6 ani), da' sa stiti ca mi s-a spus recent ca-i extraordinar, nici macar n-am accent :D (pe bune :))
vasiletina
22-12-2007, 23:15
Bistrita - Nasaud (Feldru) ::)
Drobeta Turnu Severin - Mehedinţi
cel mai cu mot de pana acum... ovimat. cred ca-i putem spune de acum... "micul dracula" (asta din diferite motive mai mult sau mai putin rasiste)
sofis_68
23-12-2007, 02:10
Cluj
se pare ca brasovenii sunt cei mau multi, de ce oare?!? :)
anducu94
23-12-2007, 11:36
valcea
vasiletina
24-12-2007, 00:05
se pare ca brasovenii sunt cei mau multi, de ce oare?!? :)
CHUBB Ireland si asociatii ;D
Bucuresti, de la 18 ani. Pina atunci, Turnu Severin, Mehedinti.
18 ani de neamt, 5 ani de iasi, 6 luni de brasov si finalmente 5 ani de bucuresti 8). Si acu 6 luni de Dublin.
Servus la toti... Craciun si An Nou Fericit!
Galati: 7 ani.
Brasov: 5 ani.
Bucuresti: restu pan' la 45...
Teoretic sunt Bucurestean... da Sectoru' 1 ;D
Practic (cu sufletul) sunt Brasovean!
Bafta Maxima!
ioana.chis
25-12-2007, 21:50
De origine, din Salaj, dar ma trage ata mai mult inspre Cluj
aprilboom
25-12-2007, 23:45
Eu n-am votat pentru ca nu sunt din Romania (dar sunt 1/2 romanca) ;D
Cine stie, in vestul Ukrainei, in Transcarpatia, sunt vociteva (spelling??) sate romanesti. Pai, de-acolo e tatal meu. Si aici in Irlanda sunt maritata cu un Roman, el e din bucuresti...
dromichaites
26-12-2007, 03:20
Brasov :)[br]: Decembrie 26, 2007, 04:03:48 am________________________________________________ _Brasov
hehe, pentru mine bihor e toata ziua crisana :)
am adaugat si io un timis; insa sotul meu e din covasna. nefiind membru, nu se pune, stiu.
disilvio
26-12-2007, 10:59
Sunt din Bacau dar va spun sincer , daca ar vota cei din Bistrita -Nasaud , ei vor detine suprematia, urmati de cei din Neamt(Adjudeni).Sursele mele!
scouty_tam
26-12-2007, 13:12
Iasi
Din judetul Bistrita-Nasaud, localitatea Bistrita (a nu se confuda cu judetul "Banat" ;D asa cum mai faceau unii domni politisti de acasa atunci cand ma mai opreau cu masina prin alte judete
@disilvio,
Ai confirmarea mea ca este adevarat!
La referendumul din Mai, imi scria pixul deja singur Neamt :D sau Bistrita
Cei mai multi sunt inradevar din Adjudeni si satele din zona iar din Bistrita de la Feldru si la fel satele apropriate.
N.B. Nici unii nici altii nu sunt ortodocsi !
BOTOSANI
MOLDOVEAN GET-BEGET
santiago
27-12-2007, 13:53
.
N.B. Nici unii nici altii nu sunt ortodocsi !
Iar facem categorii?..catolici,orthodoxi,baptisti?...sunt orthodox dar am si prieteni de alte religii dar nu se pune problema sa-i impart dupa biserica
Dan Tudor
27-12-2007, 14:44
Sondaj nu prea relevant. Esantion nereprezentativ (se adreseaza doar celor care au acces la internet). 70% din solicitantii de la ghiseul consular sunt din Bacau+Neamt+Suceava.
roadrunner
27-12-2007, 14:51
e reprezentaiv pentru altceva, depinde din ce unghi te uiti
va rog cititi topicul
http://www.romaniancommunity.net/portal/smf1/index.php?topic=2074.0
Roadrunner
Nu a fost nici o intentie de ai cataloga sau imparti pe romani in functie de religie.Este doar o constatare a mea personala.Cei care sunt intr-o minoritate, indiferent in ce conjunctura (religioasa,etnica,s.a.m.d ) sunt mult mai uniti.Acesta este si constatarea mea, s-au ajutat unii pe altii si au ajuns sa fie pe aici cu totii.Sper ca ati inteles ce am vrut sa spun si ca nici decum nu am avut intentia sa discriminez sau sa impart in anumite categorii.Cel mai bun prieten al meu este sas-protestant, am copilarit si inteles foarte bine cu unguri-catolici, am avut angajate in Ro doua fete de la Martorii lui Iehova, am avut prieteni evrei si arabi.Am aici prieteni si cunostinte cu care ma impac foarte bine, catolici,penticostali sau musulmani.Deci nu asta este problema mea
Dan Tudor
27-12-2007, 15:09
Good job ;) BTW, nu am spus ca sondajul e "nereprezentativ", ci esantionul. Despre sondaj am zis doar ca nu e prea relevant. Nuante...
motivul sondajului e ca sa stim si noi de prin ce zone suntem, poate descoperim prietenii vechi sau poate legam unele noi.
roadrunner
27-12-2007, 15:33
Domnule Tudor,
apropos de "nu prea relevant"
"People with access to relevant information are begining to challenge any kind of authorities" (Funky Business, Kjell Nordstrom & Jonas Ridderstrale, ca tot sunteti plimbat prin nord)
http://www.youtube.com/watch?v=jWLtRMReIHU
Roadrunner
Dan Tudor
27-12-2007, 15:55
;D OK, reformulez: Sondajul este foarte relevant si esantionul este cu adevarat reprezentativ. Cu toate acestea,
70% din solicitantii de la ghiseul consular sunt din Bacau+Neamt+Suceava. (numarul total fiind de cca. 200-250 pe saptamana). Iar in sondaj, procentele insumate de romanii proveniti din aceste judete dau cifra de 17,2 %. O mica diferenta neglijabila ;D
roadrunner
27-12-2007, 15:57
Domnule Tudor,
ati atins un subiect interesant, cati romani sunt in Irlanda? (si daca parintii lor stie...)
Roadrunner
Dan Tudor
27-12-2007, 16:02
Ma indoiesc ca stie cineva. Estimarile de care am auzit si eu (ale cui ? cum ?) vorbesc de 35000-40000
roadrunner
27-12-2007, 16:08
NU ati putea colabora un pic cu cei de la CRI sa ceara cosulatul sau ambasada niste cifre oficiale de la PRSI si Revenue? ca daca vine din directia aia nu o sa zica nimeni ca e pub'oclock si sa venim maine.
Roadrunner
PRSI - aici sunt trei categorii:
1. cei care freaca buha (pe social)
2. cei ce platesc taxe (numarul asta vine de la revenue)
3.PPS-uri "moarte" - cei ce au parasit Irlanda.
daca avem numarul platitorilor de taxe (PRSI activ) putem sa punem o formula matematica
PRSI - total se poate comunica usor de Social wellfare
Revenue - se poate comunica (af fi interesant si cuantumul taxelor) aici trebuie sa intervina autoritatile romane
Buha - se poate comunica ca autoritatile Irlandeze stiu exact cat cheltuie cu asta, aici trebuie sa intervina autoritatile romane ca sa aflam.
Dan Tudor
27-12-2007, 16:17
Nici ei nu au o evidenta pertinenta (Ce facem cu cei care NU muncesc legal ? Dar cu cei de la coltul strazii ?). Nici Garda (ganditi-va ca nu se mai elibereaza greencard-uri pentru romani).
Alte state au institutia inscrierii consulare. Adica toti cei care sunt stabiliti pentru o perioada mai lunga in strainatate se inscriu in registre speciale la Ambasada/Consulat. Ex. Franta http://www.orgsites.com/pa/ufe-philadelphie/_pgg6.php3 si http://www.diplomatie.gouv.fr/fr/les-francais-etablis-hors-france_4182/index.html Inscrierea nu este obligatorie, dar conditioneaza foarte multe servicii consulare si financiare, astfel incat e.... obligatorie ;D
La noi:
1. Nu exista reglementata aceasta institutie
2. Imi inchipui "succesul" de care s-ar bucura in randul romanilor ;D [br]Postet at: December 27, 2007, 05:14:38 PM________________________________________________ _
NU ati putea colabora un pic cu cei de la CRI sa ceara cosulatul sau ambasada niste cifre oficiale de la PRSI si Revenue? ca daca vine din directia aia nu o sa zica nimeni ca e pub'oclock si sa venim maine.
Roadrunner
Nu vad nici un impediment. Discutam dupa 1 ianuarie.
roadrunner
27-12-2007, 16:19
"Ce facem cu cei care NU muncesc legal ? Dar cu cei de la coltul strazii ?"
O sa fiu sincer, ma doare in palarie de aia... (a se citi cur)
Roadrunner
Din DEX (DER)
cur (-ruri), s.n. – 1. Şezut, fund. – 2. Anus. – 3. Buci. – 4. Fund, parte posterioară sau inferioară a unor obiecte. – Mr., megl., istr. cur. Lat. cūlus (Puşcariu 453; Candrea-Dens., 450; REW 2984; DAR); cf., it. sp. culo, prov., fr., cat. cul, port. cú. – Der. curar, s.n. (opritoare la ham); curos (var. cureş), adj. (cu fundul mare); curimănos, adj. (cu bucile mari).
Dan Tudor
27-12-2007, 16:51
Ufffff :-\ No good, no good, acolo e o durere groaznica... :o
Lasand gluma la o parte, cred ca ar fi bine de stiut numarul tuturor romanilor (celor cu cetatenie romana) aflati Irlanda. Si daca tot zicea cineva ;)
stim exact de ce am plecat, de unde am plecat si unde vrem sa ajungem.
, apoi sa recunoastem ca multi, multi, dar muuuuuuuulti dintre romanii care acum sunt rezidenti in diverse state europene au fost initial "ilegali"....
roadrunner
27-12-2007, 17:01
De acord, dar sper ca cei multi sunt platitori de taxe, sau nu erau dar si-au rezolvat situatia dupa aderare, si ar trebui sa ne concentram atentia la acestia caci ei sunt comunitatea romanilor (a nu se confunda cu CRI) - daca cineva poate sa schimbe perceptia despre romani ei sunt aceia, nu cei de stau pe la colt de strada, sau lucreaza cu acte de spaniol. Dar ar fi bine sa stim cati freaca menta pe aici dar pur informativ sa sa-i putem aduna la total.
Roadrunner
santiago
27-12-2007, 20:51
Si ajungem iar la nepasare,multi considera ca nu au ce sa dovedeasca si sunt happy cu imaginea pe care o au in societate,grup de colegi,etc.Acum ca imaginea e personala sau generala ramane de vazut.
roadrunner
27-12-2007, 21:12
fiecare dintre noi, avem o particica de vina sau merit (de la caz la caz) la imaginea romanilor. Unii au sentimente mai puternice despre imagine decat altii, nici unii nici ceilalti nu gresesc. fiecare are perceptia lui, dar sunt lucruri care nu pot fi combatute usor, cum ar fi cifrele statistice, daca dovedesti ca in tara asta platesc taxe 10000 de romani, si vine un irlandez si zice ca romanii stau pe social atunci poti sa-i dai peste nas cu cifrele.
Roadrunner
roxamisa
28-12-2007, 11:46
Sunt din Or. Galati, Jud. Galati.
Emanuel-I
29-12-2007, 01:47
Prahova, Ploiesti city
Brasov... si mi-e dor de zapada!
Botosani... si mi-e dor de zapada:) Tocmai mi-am cumparat costum si echipament pt partie dar... mai am de asteptat putin pana ma intorc in RO :|
alina diana
23-01-2008, 23:07
targoviste
dambovita.
danone73
01-02-2008, 22:04
Oradea, Bihor
santiago
03-03-2008, 21:17
DIN BOSTON
[/quote]
cam vag..bostonul e mare..o strada ceva,un cartier?..primaru pnl-ist sau psd-ist?
var cu Marean sau cu Adrean
din boston str calea nationala in spatele big-ului
Svarryus
06-04-2008, 21:51
R. Moldova
salaj.ar trebui facut si un poll care pe unde e in irlanda.anyone from cork?
daniel_D
08-04-2008, 20:08
Galati :-\
Timis dupa buletin, Brasov dupa certificat ::)
sa intelegem ca la Brasov sunt din toate zonele Romaniei?
may be, but not my case... nascut in brasov, dar cu buletin de timis
Multi au fost atrasi de farmecul si frumusetea Brasovului... ;)
mishulyna
17-05-2008, 17:08
Am votat cam acum un an, las mesajul abia acum ca n-am mai intrat pe forum...
Originara din Suceava, va salut din Liège si va urez toate cele bune! ;)
Alexandru
11-07-2008, 14:30
Sunt nascut in sector 1, Bucuresti dar anii copilariei mi i-am petrecut in orasul Botosani (unde se agata harta`n cui).