PDA

View Full Version : 4 luni, 3 saptamani, 2 zile

sfinx
27-11-2007, 01:09
a vazut cineva filmul?

mva
27-11-2007, 15:17
inca nu, fiindca nu prea il gasim (pe net - se downloadeaza greu vreau sa zic; ca de cinema aici inca nu se pune problema).

am vazut recent "A fost sau nu a fost?" a lui Corneliu Porumboiu si "Cum mi-am petrecut sfirsitul lumii" - recunosc ca nu stiam de Catalin Mitulescu nimic pana acu. Urmeaza "California dreamin' "...cand oi avea timp dispo.

adrianab
27-11-2007, 19:01
Se gasesc amandoua pe torente. In cinema aici nu cred ca vor fi.

santiago
27-11-2007, 22:24
pe ce site-uri de torente ca eu le-am cautat mai demult si nimic,,saracul meu Azureus nu a mai downlodat decat Prison break recent

sorinmetea
27-11-2007, 22:34
nu eşti pe trackerele care trebuie. ;D eu acum îl dau jos.
oricum, nu e prea în regulă să se discute de chestiuni fierbinţi ce ţin de copyright, pe "tonul" ăsta.

zuza
27-11-2007, 23:05
Nu e in regula sa discuti dar e in regula sa o faci... te-ai integrat bine in Irlanda.

sorinmetea
27-11-2007, 23:12
n-am căutat şi nu caut să mă integrez. dimpotrivă. nu fac nimic diferit faţă de paddy. deunăzi colegul irlandez îmi zice: ai văzut American Gangster? zic: ai fost la cinematograf? - meeahhh! ... direct de pe internet. streaming.
aşa că nu mă simt deloc vinovat. mai ales dacă aş avea de ales. când apare filmul românesc la UCI să ne spui ca să mergem cu toţii. sau când face comunitatea o rulare ca la cinematecă.
până atunci, e mai bine să ţii forumul warez free, asta dacă interesează pe cineva, bineînţeles.

mva
27-11-2007, 23:20
sorine io stii cum privesc: daca as fi fost in RO m-as fi dus la cinema, la filmul asta. de urmarit in librarii ce apare pe DVD - filme romanesti nu prea am timp, si in plus ca apar asa de tarziu. de televiziunile din RO ce sa zic ...nu stiu care din filmele noi le-or dat pana acu, banui ca nu prea se inghesuie la asa ceva.

unde sa vezi atunci filmele ?

-stiu ca moartea domnului lazarescu era inca de anu trecut la xtra-vision, cand deja il vazusem; duminica asta l-am revazut la DunaTV insa, fiindca DunaTV promoveaza filmele bune ;)

unii inteleg sa vina in intampinarea fanilor ce prefera net-ul si asta mi se pare mai de viitor : http://en.wikipedia.org/wiki/In_Rainbows

roadrunner
28-11-2007, 09:06
Putin offtopic... treaba cu drepturile de autor e greu de inteles de 99% din populatia planetei (mai bine zis cu drepturile intelectuale) cel mai bine o intelegi daca faci tu ceva si esti copiat, atunci sari repede de partea cealalta a baricadei. Am auzit un milion de scuze, de exemplu: pai si paddy o face, nu vad legatura, daca paddy fumeaza iarba inseamna ca e legal? Sau pai daca era in cinematografe, sa nu-mi ziceti ca toti care downlodeaza filme si le urmaresc pe calculator nu aveau ocazia sa le vada in cinematograf, sau ca nu s-au inventat DVD-urile, ... aia cu n-am timp ... tot atat dureaza si la cinema, sau daca cumperi/inchiriezi DVD-ul.
Roadrunner

sfinx
28-11-2007, 10:07
a vazut careva filmul?

era vorba de film in sine nu de unde si cum cum il download-eaza fiecare

adrianab
28-11-2007, 11:02
Sotul meu l-a vazut si a zis ca te pune sa te gandesti si oricum e unul din filmele pentru care merita sa te duci la cinema.
Totusi e o chestiune de gusturi si cred ca numai cineva din tara iti va putea spune ca l-a vazut atat timp cat este nedrept sa vorbim despre torente iar pe dvd inca nici in Romania nu a aparut.

mva
28-11-2007, 11:08
@roadrunner: timp inseamna pentru mine anu asta sau anul viitor, si prefer sa vad cat mai repede ceva de asa amploare ;)

si cum am mai zis as prefera sa pot face donatie "autorului" pentru ce am vazut.

sfinx
28-11-2007, 12:00
pot sa-l imprumut celor care doresc sa-l vada

sunt curios de opiniile voastre fata de subiectul filmului

Innrain
28-11-2007, 14:58
Putin offtopic... treaba cu drepturile de autor e greu de inteles de 99% din populatia planetei (mai bine zis cu drepturile intelectuale) cel mai bine o intelegi daca faci tu ceva si esti copiat, atunci sari repede de partea cealalta a baricadei. Am auzit un milion de scuze, de exemplu: pai si paddy o face, nu vad legatura, daca paddy fumeaza iarba inseamna ca e legal? Sau pai daca era in cinematografe, sa nu-mi ziceti ca toti care downlodeaza filme si le urmaresc pe calculator nu aveau ocazia sa le vada in cinematograf, sau ca nu s-au inventat DVD-urile, ... aia cu n-am timp ... tot atat dureaza si la cinema, sau daca cumperi/inchiriezi DVD-ul.
Roadrunner

foarte off-topic, dar un punct de vedere interesant

To Whom It May Concern:

My name is Eric D. Wilkinson and I am the producer of a small independent film called “Jerome Bixby’s The Man From Earth” (our review).

I am sending you this email after realizing that our website has had nearly 23,000 hits in the last 12 days, much of it coming from your website. In addition, our trailer, both on the www.manfromearth.com site and other sites like YouTube, MySpace and AOL has been watched nearly 20,000 times AND what’s most impressive is our ranking on IMDb went from being the 11,235th most popular movie, to the 5th most popular movie in 2 weeks (we are also the #1 independent film on IMDb & the #1 science fiction film on IMDb). How did this all happen? Two words: Torrent / File Sharing sites (well, four words and a slash).

Our independent movie had next to no advertising budget and very little going for it until somebody ripped one of the DVD screeners and put the movie online for all to download. After that happened, people were watching it and started posting mostly all positive reviews on IMDb, Amazon and other places. Most of the feedback from everyone who has downloaded “The Man From Earth” has been overwhelmingly positive. People like our movie and are talking about it, all thanks to piracy on the net!

Am I upset… surprisingly no. Thanks to everyone who has downloaded this torrrent and watched the film, our awareness level is through the roof. For that I say, “THANK YOU”!

What you guys have done here is nothing short of amazing. In the future, I will not complain about file sharing. YOU HAVE HELPED PUT THIS LITTLE MOVIE ON THE MAP!!!! When I make my next picture, I just may upload the movie on the net myself!

roadrunner
28-11-2007, 15:04
Eu as merge mai departe si as zice ca e alegerea lui (a autorului) dar nu as extrapola la toti autorii...
Roadrunner

new topic pentru subiectul cu copyright-ul: http://www.romaniancommunity.net/portal/smf1/index.php?topic=2040.0

sfinx
29-11-2007, 22:38
deci pana la urma nu a vazut nimeni filmul

partea cu copyright a trecut in alt topic , ca sa fie mai palpitant

am vrut sa aflu si parerile altor oameni despre aceasta "mare realizare cinematografica romaneasca"

santiago
29-11-2007, 23:18
nu am vazut filmul ..sper in curand ..daca imi vine si mie randul la programare la sfinx :) dar presupun ca nu o sa fiu asa marcat.
Spun asta din prisma experientei cu Moartea dl lazarescu.Pt occidentali toata acea plimbare prin spitale era ceva inedit..pt noi obisnuiti era ceva normal.
asta fara a stirbi cu ceva din meritul avut de 'actingul'actorilor

mva
29-11-2007, 23:32
mie filmul lui puiu mi se pare inca rezonant, puternic (l-am vazut doar de doua ori).
celelalte filme romanesti recente pe care le-am vazut as putea sa zic ca m-au dezamagit putin.
asa ca as recomanda "strainilor" lazarescu si ...filantropica.

catalin
29-11-2007, 23:49
Eu unul zic ca sunt OK majoritatea filmelor recente,dar asta din punctul de vedere al spectatorului roman.Problema mea este ca toate, dar absolut toate trateaza probleme actuale NEGATIVE ale societatii romanesti.Asa suntem noi, ne dam cu firma in cap ori de cate ori avem prilejul.
Nu cred ca o sa ajung sa vad un film irlandez in care sa se prezinte :
- Diagnostic gresit in cazul cancerului la san in trei spitale din tara.
- Persoana ajunsa le spital cu salvarea, si lasata aproape 10 ore pana i-a fost investigata situatia
- Arest in centrul Dublinului a unui individ care detinea un AK47 cu 2 incarcatoare full.
- Aproape 20 de executii/an prin impuscare, unele ziua in amiaza mare.
- Despre lipsa locurilor in scoli
- Spaga data lui Bertie de care a "forgot"
...
nu cred ca o sa vedem in cinema asa ceva.Au alt stil si asta e bine.

roadrunner
30-11-2007, 00:52
cateva filme irlandeze (sau cu atori irlandezi, actiune petrecanduse in Irlanda) in care sunt aratate mai mult defectele decat calitatile societatii irlandeze

The Comitments - film muzica despre un grup care ajunge sa se destrame din egoismul pagubos al membrilor, comedie, actiunea se petrece in nord Dublin prin anii 80'

Veronica Guerrin - Viata unei ziariste de investigatie asasinata deun cartel al drogurilor
VERONICA GUERIN, produced by Jerry Bruckheimer and directed by Joel Schumacher, is the true story of the tenacious Irish crime reporter (Cate Blanchett) who exposed the brutal drug trade in 1990s Dublin. Veronica Guerin's intense dedication to her journalism, reckless hunger for the truth, and profound sense of social responsibility is grippingly portrayed by Blanchett in a magnetic performance.

"Intermission" is an urban love story about people adrift and their convoluted journeys in the search for some kind of love. When the desperately insecure and emotionally inarticulate John (Murphy) breaks up with Deirdre (Macdonald) to 'give her a little test' his plan backfires leaving her broken-hearted and him alone and miserable. Through chance and coincidence, their break-up triggers a roller coaster ride of interweaving escapades in the lives of everyone around them. Intermission presents a slice of life, the passage between breaking up and making up, exploring how our lives intersect, and the power we all possess to affect the lives of those around us.

Roadrunner

sfinx
30-11-2007, 01:15
Veronica Guerin e departe, chiar foarte departe de subiectul tratat in 4,3,2
sobolanii rosii
hotel de lux, etc, etc(nu-mi vin acum in minte)

daca citesti ce scrie pe coperta de la 4luni, 3 sapt, 2 zile ...........
de aceea am si vrut sa-l vad

" A reminder of cinema`s ability to turn ugliness and desperation into art." International Herald Tribune
"Perfect pitch and brilliantly acted" Variety

de ce nu a facut mungiu un film cum a fost inventata insulina,? sau orice altceva

sfinx
30-11-2007, 01:16
chiar asa cine vrea sa vada filmul??
e pe dvd original

eu nu copiez filme de pe net

ca nu stiu cum

catalin
30-11-2007, 07:37
Filme ca cele prezentate de tine, sunt defapt mai multe, dar nu sunt facute de irlandezi!
The Magdalene Sisters - Un scotian
Angela's Ashes - American
Veronica Guerin - American (Jerry Bruckheimer and directed by Joel Schumacher nu cred ca astia's de prin Finglas)
Snatch - tot americani Actiunea e in UK dar Brad e Irish traveler
Evelyn - american
Mai era unul cu Aidan Quinn dar nu am reusit sa il gasesc pe IMDB.Daca nu ma insel era ceva despre Christian Brothers.
Poate ca m-am grabit cand am zis ca nu au filme care sa prezinte situatii negative din Irlanda...poate sunt si filme pe care nu le-am vazut sau de care nici nu am auzit - Mea culpa.
Filme irlandeze de care uitasem....
The Butcher Boy
The General
..or mai fi si altele

mva
30-11-2007, 11:42
Pai catalin mi se pare ca depinde si de gustul fiecaruia; filmele care imi raman mie in minte sunt cele de care zici ca prezinta aspecte negative. De exemplu Trainspotting-stiu ca nu e irlandez -am avut "rabdare" sa il vad de vreo 5/6 ori - si la cinema, si la TV, si pe calc - sa consider ca mi-am platit share-ul pentru filmul asta ???; ultimul download pe care nu il regret e filmul Sicko al lui M. Moore.

Celelalte filme nu stiu cum se face ca le cam uit (parca am vazut Veronica Guerin, da mi s-o parut o poveste ce putea sa fie la fel de bine fictiune pe cat e de real era story-ul, asa ca nu as tine neaparat sa il mai vad)

sfinx
30-11-2007, 19:11
Veronica Guerin a fost reporter de investigatii, care a investigat afacerile cu droguri conduse de cartelul lui John Ghilligan , care astazi inca mai este condamnat ptr droguri. Nu a fost niciodata invinuit pentru moarte ei , din lipsa fe probe.
An Irish journalist is assassinated by drug dealers she wrote about in a series of stories.

sorinmetea
30-11-2007, 23:36
văzut. trecut mai departe.
slăbuţ. tras de păr. pe alocuri imposibil de cât e de tras de păr. imatur la scenariu şi la firul epic, ca să nu mai vorbim de imagine, micile gafe inerente în reproducerea contextului evocat.
n-are rost să dau detalii că aş "strica plăcearea viitorului spectator". dar dacă vreţi, detaliez.
per ansamblu, nu prea merită. rămâi cu impresia unui lucru slab finisat, neterminat.
pe o scală imdb i-aş da un 6-6.5 din 10.

sfinx
01-12-2007, 03:43
prea indulgent 6-6,5

sorinmetea
01-12-2007, 09:02
efectul de patriotism de 1 decembrie :-[

mva
01-12-2007, 12:29
tu sorine, vorbesti de "432", sau inteleg io gresit?

sorinmetea
01-12-2007, 15:21
432, da.

Carmensita
01-12-2007, 20:04
Eu abia astept sa vad filmul..Sfinxule, unde se gasesc DVD-urile pe aici?? Poti sa-mi spui un magazin?
Mi-au placut foarte mult "California Dreamin' nesfarsit" si "A fost sau n-a fost"...Super-filme, pe care le-am vazut de cate doua ori...(a doua oara le-am inteles mai bine :))
Acuma, fiecare cu gusturile lui...
O coproductie franco-romano-si nu mai stiu ce, foarte dragutica, e filmul ala cu Medeea Marinescu "Je vous trouve tres beau", asta pt. mintile mai odihnite, sau mai cautatoare de odihna ale occidentalilor..

sfinx
01-12-2007, 22:11
nu se gasesc in magazin
am reusit sa-l procur cu insistente

cininu
13-01-2008, 14:41
De vineri rulează şi în Irlanda...
http://www.independent.ie/entertainment/film-cinema/ceaucescus-children-1264478.html

funkyfresh
13-01-2008, 16:33
Am citit in ziar! Am tot incercat sa-i explic prietenei cum a fost cu comunismul pe la noi. De ce Romania noastra economic si social este in urma. O sa merg cu ea la filmul asta sa-si faca o idee de cum a fost si cate restrictii regimul comunist (si acum Europa) ne-a impus.
Incerc totusi sa mentin o atitudine pozitiva in ceea ce priveste viitorul Romaniei.... trebuie sa recunosc nu reusesc intotdeauna.
Hai noroc si numai bine. Si sa speram ca vor mai apare pelicule romanesti de calitate.

sorinmetea
13-01-2008, 17:52
dacă vrei să-i explici prietenei tale ce şi cum, fă rost de "Hârtia va fi albastră". E de 1000 de ori mai bun decât 432.

funkyfresh
14-01-2008, 16:45
"Hartia va fi albastra " filmul - il are cineva pe DVD?

admin
14-01-2008, 21:40
ti-am trimis un pm

romania
17-02-2008, 01:01
@ paul - trimite-mi si mie un PM... ;)

iar de azi s-a pus si in Romania DVD-ul in vanzare :
http://www.4months3weeksand2days.com/blog/index.php

mva
17-02-2008, 10:43
te contrazic Romania, am cumparat DVD-ul de la Carturesti in ianuarie ...deci lansare oficiala o fi altceva :)

romania
17-02-2008, 21:46
foarte bine

admin
20-02-2008, 16:24
am trimis.... pm-ul

admin
20-02-2008, 18:36
pentru cei fara scrupule.... in ceea ce priveste copyrights iata si un link pentru acest film (si altele)

http://www.foriegnmoviesddl.com/search/label/Romanian

Carmensita
07-03-2008, 14:47
eu cu greu am rezistat sa ma uit la filmul asta...nici macar nu pot spune daca e bine facut sau nu....[br]Postet at: February 25, 2008, 06:38:29 PM________________________________________________ _iata un articol bun despre filmele romanesti
http://www.cotidianul.ro/index.php?id=18346&art=44192&cHash=c59b54e2e1

mihaimilk
31-03-2008, 17:32
Inca un vot pt "Hartia va fi albastra"... L-am vazut la TIFF anul trecut si mi-a placut.

432... nush ce sa zic, actrita principala e f enervanta (bruneta, nu blonda), e draguta dar iti vine sa-i dai cateva palme. din cand in cand. in mod repetat. sa se trezeasca.

hauaiu
08-04-2008, 09:20
filmu a fost bun...dar daca e sa ma intrebi pe mine as zice ca a fost laudat cam tare(nu aruncati cu pietre),s-au grabit sa termine filmu sau au uitat sa-i puna un sfarsit....who knows?