PDA

View Full Version : Jurnal de calatorie

santiago
21-11-2007, 13:25
Intors aseara din Romania tin neaparat sa impartasesc cu voi anumite momente 'placute' ale vacantei.
Intrucat nu ma deranjeaza sa zbor cu lowcost precum altii am ales Aerlingus.
ma rog..una peste alta zborul la dus a fost ok cu exceptia unui scandal monstru declansat de 3 baietsi care comandasera 6 panini,beri,vinuri ,etc si care refuzau sa plateasca intrucat ei au zburat in toata europa si nu au platit niciodata.Dupa 30 min de explicatii din partea stewardezelor si a vecinilor de scaune au inapoiat ceva beri nedeschise si au platit restul.
Anyway..altfel cu ce era sa ne entertain :) in timpul celor 3 ore jumatate de zbor.
ajuns in aeroprt am stat 16 min la coada la pasapoarte intrucat nu erau decat 3 cabine deschise cu 4 avioane sosite.
restul intra in categoria normalului asa ca nu va plictisesc(depasiri ,taieri de cale,injuraturi primite doar pt ca opream sa las oameni sa iasa din parcare/sau sa intre pe strada,etc..ma rog renumitele politeti in trafic..toata lumea se grabea..unde ? nu stiu.
in magazine nu avea nimeni marunt in mall..ma rog lasi 20 bani acolo..lasi30 in alta parte..nu-i bai dar a 3-a oara m-am enervat..erau 2 vanzatoare .nu era nimeni altcineva decat noi si cica 143.20..dau 145..cica trebuie sa dati bani potriviti..eu de ce trebuie?..ca nu am sa dau rest..eu mergi dta si schimba..ea..cum eu sa merg?..asa ca am plecat fara sa cumpar nimic de la ei
Cum spuneam..astea sunt la ordinea zilei.
sa inchei ..la aeroport am ajuns devreme speriat de vremea rea cu o zi inainte si am ajuns pe la 5:30 deci cam cu 90 min inainte sa se deschida checkin.
toate barurile de la plecari se inchid la 5 asa ca nu am gasit nimic deschis.Am zis lasa ca gasim la gate dupa check in
se deschide checkinul..avem 2k si 400g in plus..cica platiti 8euro pe kg..ii explic la dus am avut 5 in plus nu am platit nimic..cica asa e la noi..se plateste..ma trimite la un ghiseu care era inchis..dupa 10 min apare o duduie.
ajung inapoi..aceasi oameni care erau cand am plecat sa platesc..se stricase imprimanta..intreb ati sunat la cineva.banuies ca e cineva la maintenance,etc..cica nu ca termina la 6 :) dar l-am sunat pe mobil si mi-a spus ce sa fac..dupa alte 10 min il rog calm sa ia o alta imprimanta de la un ghiseu care era inchis...se conformeaza si da drumul la checkin.
concluzia..daca la otopeni se strica ceva dupa 6 c'est la vie ca au terminat baietii programul.
ma rog ajunsi la gate..gasim la ora 7-7:30 toate inchise..deci daca va e foame ,sete,etc..la shop unde e 2.60 euro o apa dorna de 0.5 l.
eu ca eu dar era o mana de bieti irishi carora le ardea gatul de o bere...noroc cu automatele de URSUS..unde nu primesc decat hartii de 1 sau 5 lei..si unde sa schimbi daca peste tot e inchis..noroc ca e un punct de internet.unde pt 15 min platesti 3 euro..japca pe fata.Dar si acea fata a spus ca nu are sa schimbe.
Intrucat in avion am stat la mijloc..cand au ajuns la noi...se terminasera si panini si cola si apa..asa ca vrand nevrand am rabdat :)
una peste alta..bucuria de a-ti vedea familia...anuleaza toate celelate.
calatoriti in romania!

andreionut
21-11-2007, 17:05
Vad ca place la noi la Romania.
De obicei suntem civilizati, dar tinem pentru noi ;)

Mie la aeroport, pentru 3 kg in plus mi-au cerut 50 eur (la CSA) sau 20 eur spaga. Eram cam adormit si prea obisnuit cu faze de genul prin romanica, asa ca am pus 70 de ron in pasaport si i l-am dat. A impartit banii cu un supraveghetor care era pe-acolo.

Valentin
21-11-2007, 21:42
Pt cei plecati de 6 ani sau mai multi din Ro si care nu am revenit in Romania ultimilor 6 ani mai mult de 60 de zile, intreaga "experienta" romaneasca este frustranta si greu de inteles, mai ales dupa adaptarea la o economie mult mai civilizata ca cea Ire.

De fiecare data cand an inchiriat un taxi, D-nii taximetristi sau decis fara a cere voie sa deschida putin geamul si sa pipeze la greu.
Fara sa se jeneze de fumatul pasiv sau de faptul ca aveam un copil cu mine.
Daca se intampla sa urci fara rezervare intr-un taxi si pronunti cuvantul aeroport, acelasi drum care prin dispecerat te costa 30 lei, te va costa 70 lei si mai are si tupeul sa zica ca daca tine aparatul deschis iesi si la mai mult, asa ca il inchide.
Acum solicit taxiuri spre Aeroport numai prin dispecerat, unde cer pana in 30 lei.
Ultima statistica de pe realitatea arata ca la salariul natonal de 114 eur mediu, avem cei mai scumpi cartofi, si alte produse, cu o putere de cumparare micrometrica!
Poate o sa vina odata si randul nostru.. odata sau alta data ar fi mai corect............
V

sfinx
22-11-2007, 01:19
alte locuri

unde sunt? ,

santiago
22-11-2007, 09:08
chiar asa..unde sunt acele locuri ca le-am cautat.

ovimat
22-11-2007, 11:33
@santiago
In chiar toate tarile? ;D

mva
22-11-2007, 13:10
mai baieti si fete sa nu va aud de taxi-uri in IRL. in Timisoara imi vine taxi-ul in cel mult 5 minute daca il chem acasa, iar aici mi se raspunde si cu 20 minute uneori; si stau in centrul orasului. daca am "noroc" la 10 minute sigur intarzie si se fac 15, si pentru mine timpul conteaza.

din postul initial io inteleg ca ... mai bine ma duc cu Malev-ul prin Budapesta decat sa iau Aerlingus-ul pe rute ce dureaza mai mult de o ora.

si in rest, depinde de ce locuri esti "fericit" sa frecventezi si in RO. eu nu am motive sa ma plang ;).

PS: in Budapesta taxi-ul Zona din aeroport pana in oras e 20 de euro, asa ca nu mi se pare "mult" la salariile de bucuresti, unde am inteles ca mediul e la 1000 euro pe luna, sa ceara la fel 20 de euro unii. bine, ca as face faze daca nu ar fi masina cat de cat ok ...

santiago
22-11-2007, 14:10
Ma refeream strict la locuri din Romania.

Cat despre aerlingus nu m-am plans de ei ci de firma Menzies care lucreaza pt aerlingus la Bucuresti.
am sa zbor chiar sapt viitoare cu aerlingusul deci nu se pune problema de complain atat timp cat nu or sa aiba iar intarziere.
nu fac mofturi..ca fapt divers anul trecut de craciun am zburat cu BA glasgw-lond-glasgw si la intoarcere au uitat sa ia si bagajele..nu imi venea sa cred.

Mihaela
22-11-2007, 15:33
Aer Lingus nu e deloc low-cost. Mai ales daca pui la socoteala taxa de bagaje, cea de loc si costul gustarii. In timpul vacantelor scolare e chiar foarte scump, asta e strategia lor, foarte neplacuta pentru cei care au copii de dus in vacanta sau sint casatoriti cu profesori ;). Recent am preferat sa zburam la Roma cu Lufthansa, prin Frankfurt. LH Au fost ireprosabili. Fara intirzieri la plecari ori sosiri, mincarea si bautura gratis, plus ca am avut si ocazia sa zburam cu un Airbus nou-nout, care intrase in operare de numai trei zile. Toate astea cu 100 de euro de persoana mai putin decit zborul direct Dublin-Roma si retur al Aer Lingus. A durat calatoria ceva mai mult, dar asta nu ne-a deranjat prea tare.

andreionut
22-11-2007, 21:15
PS: in Budapesta taxi-ul Zona din aeroport pana in oras e 20 de euro, asa ca nu mi se pare "mult" la salariile de bucuresti, unde am inteles ca mediul e la 1000 euro pe luna, sa ceara la fel 20 de euro unii. bine, ca as face faze daca nu ar fi masina cat de cat ok ...

Imi pare rau sa iti spun, dar ai inteles gresit. E 1000 de lei (http://www.bloombiz.ro/article--Cariere-Dezvoltare-Salariul_mediu_al_bucurestenilor_va_atinge_1.241_l ei_in_2007--109520.html).
20 de euro e mult pentru ca e tariful dublu fata de un taxi normal in Bucuresti.

Claudia
27-01-2008, 19:01
Am fost in Romania in 2005, dupa 5 ani lungi traiti in Irlanda; m-am intors din vacanta total dezamagita si nu am mai fost de atunci. In Romania nu poti sa pleci "in vacanta".

Carmensita
27-01-2008, 20:57
de curiozitate, dar bine-nteles poti sa nu raspunzi...nu ai fost deloc deloc in 5 ani (ca eu asta am inteles)?

sfinx
27-01-2008, 21:41
altii nu au fost 7
e posibil

Carmensita
28-01-2008, 12:00
..am vazut si eu o emisiune cu Andreea Marin, chiar cand aparuse.. :D...erau acolo unii plecati nu stiu pe unde care nu se mai vazusera cu rudele din Ro de vreo 10 ani sau cam asa ceva...sa vezi pupaturi, lacrimi, isterie....frate..ma gandeam eu, ce i-a oprit sa cumpere un bilet de avion si sa vina in Ro, daca le-a fost asa de dor si s-au implinit asa de bine pe plan material, etc.?? asa m-au enervat personajele...aia a fost prima si ultima emisiune cu faimoasa diva....
....zici ca sunt multi asa??

sfinx
29-01-2008, 09:32
poate nu avrut sa-si vada neamurile in tota acea perioada
altii nu au putut sau nu pot pleca din alte motive
inainte de 2007 cand nu se putea circula liber, era greu sa risti sa pleci sa-ti vezi neamurile, odata ajuns intr-o tara din vest, indiferent care este aceea