View Full Version : Politica un fel de refugiu pentru nemultumiti...
roadrunner
14-11-2007, 09:28
Politica Frate,...
Toata lumea se pricepe la politica in ziua de azi, unii chiar o practica cu mai mult sau mai putin succes, altii cred ca o practica.. asa li se pare lor. Toti au dreptate, si totusi se contrazic, deci nu au dreptate ... complicat, trebuie sa fie o explicatie genetica, poate ca noi romanii avem o gena speciala - gena celor care au drepate, cand ceilalti nu au. Ma uitam azi la diferite aricole din ziarele din Romania, articole in general cu subiecte din afara politicului, dar mai ales la comentariile cititorilor,... un fel de turn Babel, indiferent de subiect cele mai folosite cuvinte sunt Base, KGB, nelu, romii - pana si la un articol despre un concert Phoenix se vorbea de Base. Din cand in cand mai vezi cate unul "anormal" care scrie un comentariu pe marginea subiectului din ziar, inundat intr-o clipa de injuraturi si grosolanii, urmate de declaratie politica dezbracata de orice carter uman. Se pare ca oamenii nu mai pot sa comunice decat daca latra, scriu cu majuscule si cu multe **** prin cuvinte, de parca s-a terminat vocabularul inainte sa mearga ei la scoala...
Daca omul e frustrat, pentru un motiv la intamplare, automat e responsabil Base, Tariceanu, secu, Patriarhul, Cioroianu, Patriciu, Voiculescu, CSAT-ul sau ministerul de externe, automat suntem victime, pai da' e mai simplu ca doar n-o sa recunosc ca sunt eu de vina, e mai usor sa fie altul nu? Si chiar asa, de ce fiu eu vinovat pentru nereusitele personale? unde ati mai auzit roman sa-si asume raspunderea pentru ceva, pai ce e prost? daca iese bine... eu sunt ? daca nu ... guvernul, presedintele, sefu de scara, primarul, popa ca e securist...
Deci ce facem cand nu stim ce sa facem? politica ... imartim oamenii in tabere si o batem si-o razbatem pana la epuizare, fara sa venim cu solutii, n-avem timp de d'astea noi suntem aici sa combatem si sa dovedim dusmanul politic, de ce? cum de ce? ca asa trebe? trebuie sa vedem cine-i de vina, pentru ce, pentru tot ce nu merge bine, de ce nu merge bine? pai Base, Tariceanu, .... ca noi restul suntem perfecti.
Roadrunner [br]Postet at: November 13, 2007, 04:33:39 PM________________________________________________ _Nu stiu daca ati urmarit emisiunea "Nasul" cu Moraru, de la B1 aseara, cu declaratile de avere ale parlamentarilor la care le plateste poporu chiria (la unii creditul ipotecar de la caz la caz) cand unii au 3 milioane de euro in cont + apartamente etc. (nici mie mu mi-a venit sa cred) si invocau ca nu au ce sa faca, le vin banii pe card ca asa e legea si nu vor s-o incalce. Am ramas uimit cum sfidau pe toata lumea in fata, pur si simplu isi bat joc pe fata de toti romanii. Automat m-a dus gandul la manifestatia din Dublin din vara contra clasei politice din Romania (cei 322) - o ceata de hoti care se numesc parlamentari - niste ciurli burli.
RUSINE SA LE FIE!
Roadrunner
Da, in alta emisiune saptamana trecuta pe tema aceluiasi subiect, unul zicea ca incaseaza banii iar el de fapt sta in chirie...in propria lui locuinta! !
Explicatia lui era ca de fapt locuinta e in proprietatea bancii, casa fiind luata cu bani imprumutati de la banca...
Deci omu' era de fapt chirias in casa lui!
roadrunner
16-11-2007, 11:23
Iar m-am uitat la emisiune "Nasul", iar m-am enervat la culme, am ascultat si reactiile parlamentarilor care au sunat la telefon, concluzia - li se rupe de romani, au nesimtirea sa arate asta, nu le e frica de nimic, au ajuns stat in stat.
uitati-va la un document care arata cum o freaca la rece politicienii din RO
http://www.ipp.ro/documente_postate/publicatii/document%20activitate%20parl%20feb%20iul%202007%20 Binder.pdf
Romani e timpul sa trecem la actiune.
Roadrunner
Valentin
16-11-2007, 14:44
Am urmarit si eu acelasi emisiuni referitoare la "scandalul" chiriilor parlamentare de pe mai multe canale TV.
Ca multe alte domenii, romanii sunt artisti in a gasi , atunci cand sistemul permite sau doar are scapari, chichite pt a-si mari veniturile.
Iar cine imparte, parte isi face este clar.
Raspunsul lor este:"- Pai daca pot, de-aia fac ma!"
De restul nu le pasa!
ai un plan pentru o astfel de actiune?
sau o propunere?
Daca v-ati decis sa nu va reintoarcetin in Ro curind, renuntati si la canalele tv, altfel va imbolnaviti.
Ca solutie de rezerva 911 la casa poporului cind isi voteaza alesii salariile. ;D
Valentin
18-11-2007, 18:36
Daca v-ati decis sa nu va reintoarcetin in Ro curind, renuntati si la canalele tv, altfel va imbolnaviti.
Ca solutie de rezerva 911 la casa poporului cind isi voteaza alesii salariile. ;D
Eu tot zic ca e bine sa tii Digi TV-ul ca sa-ti dai seama unde esti si unde sunt "ceilalti".Este adevarat ca va creste riscul unui infarct miocardic, dar macar stii ce nu pierzi.
In ce priveste ce zicea Sfinx, actiuni impotriva lor?
Lupta impotriva sistemului nu a adus niciodata rezultate, numai cea impreuna cu sistemul, cu valul!
Cei care incearca altceva risca sa se inece timpuriu.!?! Parere personala!
V
sorinmetea
18-11-2007, 20:05
iar dacă v-aţi decis să rămâneţi prin zonă şi dacă plătiţi impozite legal, alternativ vă puteţi uita la RTE cum îşi votează Bertie salariul şi primele.
si mai nou cum RTE in cardasie cu guvernul maresc si abonamentul TV, nu cu mult , doar cu € 2 , ideea e ca e obligatoriu si mai ajungi si prin tribunal daca te toarna - dupa procedurile lor -cunosc un astfel de caz
roadrunner
19-11-2007, 09:27
Bravos sfinxule, adica e de vina ala care te toarna nu esti tu de vina ca nu ai platit... interesant punct de vedere.
Valico - "anyone with access to relevant information will challenge the authorities ...." (Funky Business - Jonas Ridderstrale & Kjell Nordström)
Roadrunner
Hai sa fim seriosi, voi chiar puteti compara situatia de azi din Ro cu cea din Irl? Ca isi mareste Bertie salariul ca ai nostri da, el poate are sa zicem "motive de crestere economica" pe cind ai nostri au de scadere economica. Avantaj ei.
Cit depre datul in git pentru neplata iar dovedim ca suntem "smecheri" si daca tre sa platesti ceva legal, ca orice cetatean, tot statul e de vina.
Oare vor reusi unii sa scape de "romanisme" in afara Romaniei vreodata???
@ roadrunner
ai citit mesajul din alta directie
tocmai asta am vrut sa spun ca nu e de gluma sa nu platesti abonamentul ca risti sa ajungi in curte
si daca te toarna, te toarna inspectorii lor care umbla din usa-n usa , nu vecinu sau un prieten
roadrunner
20-11-2007, 18:04
Probabil ca veneam din directia gresita, toti care am inteles gresit ne cerem scuze.
Roadrunner
am gresit si eu ca nu am dezvoltat subiectul
cati romani stii sau ai auzit de ei , ca au plecat in Ro cu tricouri scrise cu NU DAU SPAGA?
eu chiar le-am purtat, si mi-am asumat si injuraturile
Sfinx-ule,
Eu am auzit dinainte sa ajungi tu in Romania... ;). Pe de alta parte eu cred ca-mi iau injuraturile printre dinti(i alorlalti), ca nici eu nu dau spaga, chiar daca nu afisez sloganul. :)
Numai bine,
Nu afisez decat la cerere
Eu stiu oameni care au dat spaga ca sa aiba tricouri cu "nu dau spaga" ;D, tricourile nu rezolva problema, nu iesi cu nimic in evidenta, din contra esti ignorat. Si ca sa fac un comentariu la titlul topicului: Telenovelele si Politica au audienta cea mai mare in Romania, pe deoparte Telenovela viata de vis si Politica realitatea sub forma de telenovela nereusita.
santiago
22-11-2007, 14:12
pai daca nu mai sunt emisiuni cu Virinel si monica...sa dea sperante tinerelor fete..se uita si ele la telenovele
roadrunner
26-11-2007, 14:58
Din pacate, sistemul de valori in Ro e foarte diferit de alte tari, fara a emite judecati de valoare, cred ca se potriveste romanilor luati ca medie de educatie si aspiaratii.
Daca ZeroTV poate face 100 de episoade cu o tanti disparuta, Turcescu (100% Realitatea TV) aduce 3-4 invitati care vorbesc deodata (adica unii peste altii) despre subiecte diferite, suporterii de fotbal se bat pe al canal, Virinel si Hormonika traiesc o mare iubire in direct, Adrian copilu' minune (manca gem si kaka prune) canta la nunta proprie...
ce mai poati face? asa ca am luat o carte buna si le-am zis pas la toti.
Roadrunner
santiago
26-11-2007, 15:33
si tu citesti cartea in liniste si 'saracul'(cu duhul) corneliu vaccin tudor tipa in gura mare ca a fost furat de procente bune iar bietul jiji isi plange investitiile facute prin manastiri,biserici,etc ca a luat sub pragul electoral si asa vaduvim Europa de un lider politic care ar fi pus el lucrurile la punct.
roadrunner
26-11-2007, 15:52
Ma gandeam sa dau anunt in ziar:
Pierdut incredere in clasa politica o declar nula...
Roadrunner
PS. Totusi sa fim sinceri, CVT nu e chiar un analfabet, http://en.wikipedia.org/wiki/Corneliu_Vadim_Tudor ...
Despre Gigi Bacali, probabil ca e la muntele Athos, pentru un "refund..."
santiago
27-11-2007, 00:01
da nu a zis nimeni ca e analfabet ci doar ca e cam dus.
Si uite asa umplem parlamentul de actori,scriitori si fotbalisti cu uninominalele,cel putin pana la crearea unor politicieni in care sa aiba lumea incredere.
in curand o sa citim ca Mutu s-a transferat la PD sau PNL si ca o sa joace prin senat.
cati dintre membrii acestui forum a fost la vot duminica?
nu am fost la vot duminica.
la referendum nu as fi mers fiindca era inutil dupa parerea mea; despre preferintele mele europarlamentare, din fericire ce as fi votat a obtinut peste pragul electoral, chiar fara votul (familiei mele), asa ca dupa mine e ca si cum am fi votat.
din alt punct de vedere, cum in 2009 se voteaza pentru europarlamentare din nou, sper sa pot vota atunci.
Sunt asa de incintat de clasa politica din Ro incit am uitat de vot ;D.
Europarlamentarii din RO nu ma vor reprezenta in nici un fel. Nici cei alesi acum pe liste, nici cei ce vor fi alesi nominal.
Varianta "uninominal Basescu" nu m-a convins, dar nici cealalta nu mi-a placut. Si oricum era clar ca referendumul nu avea cum sa fie validat.
Asa ca n-am votat nici la europarlamentare, nici la referendum.
Chiar, ma intreb: cind vor fi alegeri nominale, voturile din afara tarii se vor distribui potrivit domiciliului votantilor sau se vor duce toate la aceeasi circumscriptie din Bucuresti, ca si pina acum?
roadrunner
28-11-2007, 14:53
Si eu ma intrebam, la fel Mihaela, dar nu ma mai intreb, mi-a trecut, dupa ce am urmarit la televizor cateva zile emisiunile post alegeri/referendum mi-am dat seama nu am nimic in comun cu oamenii aia de la televizor, sau poate un singur lucru ca m-am nascut in aceeasi tara cu ei... sau sa zic mai bine in tara lor.
Citesc de cateva zile o carte interesanta care mi-a zdruncinat din temelii sistemul de valori intern, si perceptia asupra capitalismului, si consider ca timpul petrecut in fata televizorului urmarind o gloata de mediocrii care incearca sa razbata sa-si spuna un punct de vedere fara legatura cu subiectul discutiei, e timp mort, mai bine fac altceva, adica orice altceva.
buna intrebare mihaela, nu am raspuns; insa ...nu-i asa ca conform legii domiciliul votantilor ar trebui sa fie in strainatate ...adica pasapoartele ar trebui sa aiba asta inscris in ele ? atunci pentru ce liste se va vota nu stiu.
PS: pasaportul meu nu e de "strainatate" si asa am de gand sa mi-l pastrez pentru urmatorii ani, numa de aia fiindca vreau sa stau aici temporar.
bine ca nu stiu cati dintre cei ce au domiciliul in IRL au renuntat la cartea de identitate de acasa ...
@roadrunner, tu esti un intelept!
Eu inca nu m-am plictisit de circul de la televizor. Ma distreaza, ba chiar ma relaxeaza, dar asta doar fiindca NU MA MAI AFECTEAZA!
@mva
Nici eu n-am pasaport "de strainatate" si nu vad la ce mi-ar folosi. Si nu stiu de ce ar vrea cineva sa renunte la CI! Daca expira, ne putem duce in RO s-o reinnoim.
Cit priveste alegerile, mi se pare ca ai dreptate - cei care "si-au stabilit domiciliul in strainatate" (sau cum s-o zice in jargon juridic) si au pasaport special, nu pot vota pentru parlament, ci numai pentru presedinte. Dar cine-i intreaba de pasaport, daca arata cartea de identitate?
Chestia e ca locuind departe de RO timp de mai multi ani, devine din ce in ce mai greu sa te identifici cu problemele si aspiratiile celor din tara. Cu atit mai dificil va fi sa alegi intre niste candidati care pina la urma vor ajunge ca si TD-ii irlandezi - preocupati exclusiv de interesele celor din "parohia" lor, ca sa fie siguri ca se-aleg si data viitoare.
Daca intr-adevar iti pasa cine iese in circumscriptia ta de resedinta, mai ales daca vrei sa te intorci in RO, atunci poate ca cel mai bine ar fi sa-ti iei concediu si sa te duci sa votezi in tara, ca sa fii sigura ca nu se duce votul unde nu trebuie.
Oare nu s-ar putea sa ne faca circumscriptie in Irlanda, in care sa candidam si sa ne votam intre noi? :-\
Cred ca ar trebui sa ne mobilizam aici si sa gasim si sa votam un candidat la locale. Cel putin in zona/zonele cu cei mai multi romani.
Ce ziceti?
@ovimat
excelenta ideea (zic eu, desi nu votez in Dublin), dar cine finanteaza campania?
Se pare ca sunt ceva fonduri pentru asta si in plus alte NGO-uri care pot ajuta. Trebuie inceput cu "inceputul": care-i zona cu cei mai multi romani si apoi care-i romanul care ne poate reprezenta si locuieste in zona aia. Iar daca nu avem romani sa facem campanie pentru alti straini care candideaza.
roadrunner
28-11-2007, 23:56
Poate se gaseste un Irlandez mai destupat la cap, care in loc sa se chinuie sa aiba 10.000 de votanti irlandezi, o sa aiba 100.000 de romani polonezi, litualieni etc. daca se zbate pentru locuri in scoli pentru copii emigrantilor. E clar ca o sa-i piarda pe cei 10K dar o sa castige de zece ori mai mult.
Roadrunner
multi romani nici nu sunt inscrisi in registrul elector din zona in care locuiesc
am cerut 6 volume de registru elector din Blanchardstown si am gasit doar 174 de persoane cu nume romanesti inscrise
multi nici nu stiu daca e bine sau nu sa se inregistreze
nici nu stiu unde sa o faca
si nici nu vor sti cand sunt alegerile locale.
o sa mai iau si restul registrelor din D 15 sa mai identific si restul romanilor inregistrati
doar la acestea am acces ptr moment
Cel putin in zona in care locuiesc eu au inceput sa vina cu pliante/formulare de inregistrare, banuiesc ca se va intimpla acelasi lucru in toate zonele.
Oricum va trebui facuta o campanie de informare a oamenilor cu avantajele si dezavantajele care le au inregistrindu-se si votind. Probabil mai multe avantaje mai ales daca vor avea/alege consilierul potrivit.
romanii nu reusesc sa se stranga la un loc pentru a sarbatori ziua nationala ,
o sa vezi tu romani care sa se complice cu electoralele irlandeze?
@sfinx-ul: io as vrea sa intreb daca exista romani carora sa le placa ca se intreaba de ei pe la registrul elector ;)
na, presupun ca sunt documente publice daca poti sa intrebi asa ceva. da oricum ca idee, prima data cand ti-am citit postul m-am gandit la anumite servicii ... mai secrete. o fi paranoia, da cum mie imi place sa am privacy-ul meu... oricum probabil ca tu ai motivele tale sa intrebi asta, nu ma intereseaza care sunt, am vrut sa iti dau un feedback doar.
din celalalt punct de vedere, pentru mine politicienii de aici nu prea au ce sa faca: inflatia tot asa ne afecteaza pe toti sa zicem, daca nu imi convine nu mai stau si gata. cand e vorba de cei care vor sa ramana aici, da, ar trebui sa fie activi electoral. pentru ceilalti-"legali" inca nu vad motivele.
datele personale ale romanilor inscrisi in liste nu au fost copiate
au ramas in liste acelea
doar au fost identificati ca romani dupa nume
nu am acces la serviciile secrete
daca erau secrete erau clasificate
na bun atunci, m-ai mai linistit :). nu credeam doamne fereste ca ai acces la servicii, insa gestul in sine m-a facut sa ma gandesc la servicii ...bine ca si io m-am gandit la ce e mai rau, in loc sa ma fi gandit la demersuri jurnalistice de exemplu.
intentia a fost sa identificam cati romani sunt inscrisi in listele electorale din Dublin 15,
sa putem mari numarul lor, sa ne facem auziti si cunoscuti
cand am fost la sedinta din senat pe teme de aducatie, am intrebat de ce nu apare pe site si traducerea in limba romana?
raspuns: daca sunteti doar 5000 inregistrati
santiago
30-11-2007, 09:13
na bun atunci, m-ai mai linistit :). nu credeam doamne fereste ca ai acces la servicii, insa gestul in sine m-a facut sa ma gandesc la servicii ...bine ca si io m-am gandit la ce e mai rau, .
[/quote]
Asa ca ai scapat ,sfinxul ne e trimis de SRI sa recupereze intretinerea ramasa neplatita de cei plecati in irlanda.
era vorba de SIE de fapt, venit pe aici cu intentia sa isi gaseasca colaboratori din sanul comunitatii ...evident cu scopul de a-i prinde pe "ilegalii" de pe aici care ne fac imaginea tarii de rusine. taman de asta mi-era mie frica.
si acu serios: imi place sa aleg pe ce liste imi pun numele sau nu. si prefer sa nu ma inregistrez in tara asta pentru chestii care nu-mi sunt necesare. e altceva taxman-ul, banca si bills-urile sau asigurarile sociale.
@sfinx-ul pentru mesajul de mai jos: faza cu SIE e o gluma, ca raspuns la mesajul anterior astuia. asa ca nu imi trebuie sa imi explici nimic. iar prin comunitate cu siguranta m-am referit la totalitatea romanilor de aici, nu doar cei care fac parte din vreo organizatie sau alta.
Registrul electoral are doua variante:
- varianta completa, care se foloseste de catre autoritati pentru a-ti trimite carnetul de alegator inainte de alegeri;
- varianta editata, la care au acces candidatii in alegeri; ei iau numele si adresele si-ti trimit material electoral de genul "votati-ma ca uite ce-am facut in ultimii x ani si uite ce mai vreau sa fac".
Cind completezi formularul de inscriere in registru, marchezi intr-o casuta daca vrei ca numele si adresa sa-ti intre doar in registrul complet, ori sa apara si in cel editat. Posibil ca cel editat sa fie document public, dar n-am cercetat in detaliu.
S-ar putea deduce ca cei 174 de romani gasiti in Registru sint cei care n-au nimic impotriva marketingului politic direct, prin corespondenta.
dupa cinci ani de activitate in cadrul organizatiei RSI si acum in CRI pot afirma ca nici macar intentii nu au fost din partea SIE
SIE se ocupa de cu totul si cu totul altceva, nici de cum sa identifice pe cei care sunt ilegali in aceasta tara
cei din SIE nu pot sa ceara extradarea celor dati in urmarire generala,
cand cei urmariti sunt pe teritoriul Irlandei, se stie de ei
@mva
daca vrei sa te inscrii sau nu e alegerea ta, la fel cum e si cu votarea la referendum sau europarlamentare
dar sa nu intrebi mai tarziu cum fac unii " ce a facut comunitatea ptr mine "? sau "mie ce-mi iese"
santiago
01-12-2007, 00:49
off topic..cei prezenti azi la lansarea RCI au fost asaltati de viceprimarita Dublinului (daca am retinut exact) sa voteze ca glasul lor conteaza..mai ca ne spunea si cu cine sa votam
ps: felicitari organizatorilor!
asta din cauza ca se apropie alegerile la locale
probabil in mai
hei, ce ziceti voi de marea unire ? si ma refer evident la noul partid democrat liberal ...sau liberal democrat ...nici nu mai stiu cum sa ii zic ;).
...sa ne-asteptam sa urmeze social-democrat-liberal? ;D
cam incep sa para toti o apa si-un pamint! >:(
Carmensita
04-12-2007, 12:51
Stati linistiti, urmeaza Unirea si cu PSD-ul... ;D
santiago
04-12-2007, 12:53
sper ca nu.ca nu se mai stie care e stanga de dreapta :)
Probabil ca singurii care ies in pierdere sunt santajistii politici care obtineau 5-6% si se aliau cu oricine doar sa fie la guvernare..asa ca atat timp cat PRM ia 4% si Jiji 4% toate bune si frumoase
In ro e brambureala politica totala. Eu cred ca sunt 3 categorii de politicieni si mi-ar placea sa vad si partide cu aceste nume:
- oportunistii/fripturistii in majoritate ne0comunisti (la ciolan in toate partidele)
- papagalii (becali etc)
- idealistii (mai rar in parlament si probabil totdeauna vor fi in afara lui)