View Full Version : Caut loc de munca in Galway
Incerc de cateva luni bune sa gasesc ceva in Galway, am avut interviuri, dar totul se opreste in momentul in care solicit permis de munca.
Am fost atat de aproape sa obtin un job, dar din pacate nu voiau sa ajute in obtinerea permisului de munca.
Caut un job in IT sau ceva similar. Daca stiti ceva va rog lasati-mi un mesaj, aici pe site sau la 086.736.4877.
roadrunner
30-10-2007, 10:56
Te rog sa nu o iei personal, ei (angajatorii) nu treduie sa ajute la eliberarea permisului de munca, ei trebuie sa doreasca asta, adica sa te doreasca pe tine atat de tare incat sa zica, trebuie sa-i obtinem permis de munca. In general companiile mici nu fac asta din cateva motive, unul se tem de necunoscut si de implicatiile de a colabora cu un strain, sau pur si simplu e prea complicat pentru ei sa treca prin tot necazul asta cu aplicatia, sau nu vor sa plateasca 600Eur (sau cat mai e acum) pentru o perioada de proba de 3-6 luni. O companie mare, are deja contact cu straini, si are toata filiera de aplicat functionala, au oameni de HR care stiu exact ce sa faca. Una din conditiile care-i face sa aplice pentru tine este sa ai experienta profesionala reala, proiecte importante realizate in ultimii ani, referinte de la angajatori importanti. Cum ti-am zis la inceput nu o lua personal, astea sunt apele, am avut zeci de interviuri cu candidati de toate natiile, si asa stau lucrurile. De obicei ce spui tu se intampla cu candidatii tineri cu experienta de pana la 3 ani relevanta in domeniu (in care nu intra instalat windows pe calculatorul unui vecin de scara) la cei cu 5-6 ani experienta de obicei lucrurile se inverseaza, si compania devine din vanat vanator, si incearca sa convinga candidatul ce beneficii minunate pot sa ia la ei, si ce cantina frumoasa au.
Nu te descuraja, du-te la interviuri in continuare
Roadrunner
Multumesc de mesaj.
Ideea este ca aproape luasem jobul, ei se tem ca dureaza prea mult obtinerea permisului de munca, doresc sa angajeze pe cineva repede, sincera sa fiu nu cred povestea asta ca toata lumea stie cate de *repede* merg lucrurile in irlanda.
Am 5 ani experienta intr-o companie multinationala, lucrez in hq, singurul motiv pentru care vreau sa schimb jobul este *el*, irl. Nu as avea cum sa conving un irl sa ii placa romania asa cum nici el nu m-ar putea convinge sa imi placa irl.
Nu cred ca problema este ca nu am experienta pentru a fii acceptata la un job cel putin la fel de bun ca cel pe care il ocup in momentul de fata, problema este ca suntem romani si avem restrictii.
roadrunner
30-10-2007, 12:30
Da, corect avem restrictii, dar nu sunt de netrecut. Eu zic sa mergi mai departe pana gasestii unii mai destupati la cap, suntem (sau eram) o gramada de romani care lucram cu work permit sau work authorization (nici nu mai sunt sigur cum se numea) toti am avut problema asta (unii o mai au) nu e de netrecut.
Bafta multa
Roadrunner
:) Multumesc de incurajare.
Sper, mai ales ca azi se anunta continuarea restrictiilor.
sorinmetea
30-10-2007, 19:29
şi eu am căutat 6 luni de lucru aici, fiind acasă şi stând cu ochii pe internet la fiecare 5 minute. într-adevăr, impedimentul a fost work permitul.
o strategie fructuoasă ar putea fi:
1. nu menţiona nimic de necesitatea permisului de muncă. nici în cv, nici în cover letter. lasă lucrurile să evolueze şi vezi cât îi duce pe ei capul. nu eşti obligată nicăieri să ştii de permis de muncă, cel puţin asta e mentalitatea lor şi felul în care ei gândesc.
2. dacă se ajunge apoi să se discute de permis de muncă, înseamnă că ai şanse... că ai trecut de primul hop. propune-le să te deplasezi acolo pe baza unui contract, să intri în pâine şi între timp să se aplice pentru permis de muncă. insistă că sunt acoperiţi dacă au aplicat deja pentru o meserie eligibilă şi te plătesc între timp. tot ceea ce trebuie să faci este ca tu să îţi iei un PPS number şi ei să te bage în PAYE, sistemul de impozitare. nicăieri nu se verifică dacă ai permis de muncă valid.
3. insistă pe aspectul de formalitate a permisului de muncă, în special pentru unele meserii de mare căutare, cum este şi a ta. explică-le că s-a dorit filtrarea, nu împiedicarea.
4. insistă pe termenul de procesare al permiselor, foarte scurt acum. practic e vreo 2-3 săptămâni, acum... spre deosebire de începutul anului, când a fost şi 2 luni jumate. tu le poţi spune că durează câteva zile.
asezonează cu linkuri de pe site-ul DETE (entemp.ie)
...
99. închide ambii ochi, respiră regulat şi adânc 5 minute şi gândeşte-te încă o dată: vrei neapărat să ajungi aici, în ţara asta?
IT nu se incadreaza la categoria unde poti tu aplica pentru work visa?
...
99. închide ambii ochi, respiră regulat şi adânc 5 minute şi gândeşte-te încă o dată: vrei neapărat să ajungi aici, în ţara asta?
Din pacate nu cred ca o sa reusesc sa il conving sa se mute definitiv in ro ... asa ca trebuie sa sper in continuare.
Multumesc mult pentru sfaturi. Cateodata imi pierd orice speranta, apoi a doua zi am si mai multa incredere si nu vreau sa renunt. Ai dreptate cu mentionatul permisului mai tarziu, eu le spuneam de la inceput.
adrianab
31-10-2007, 13:13
Eu am obtinut green card acum cateva luni. Inainte citisem ca marea problema ar fi timpul procesarii aplicatiei care la mine a fost de doar 3 spatamani, ceea ce nu mi s-a parut mult. Lucrez intr-o firma mica si ei nu s-au ocupat cu nimic decat cu semnatul cecului, si i-a ajutat mult cand am zis ca ma voi ocupa de toate detaliile, deci daca crezi ca te va ajuta spune-le ca nu e un procedeu complicat si ca singura te vei ocupa de detalii si nu exista nici o problema care sa te impiedice sa obtii permis de munca, ca e doar o formalitate asa cum spunea si cineva mai sus. Eu nu sunt decat de cateva luni aici dar am observat ca in momentul in care apare ceva necunoscut pentru ei dau inapoi si nu cred ca de frica ci mai degraba de comoditate.
Am mai auzit ca altii se angajeaza sa-si plateasca singuri taxa pentru work permit ceea ce nu-ti recomand, dar am auzit ca functioneaza.
Apoi nu te concentra numai pe Galway ca oras, mai sunt si job-uri in orasele mici iar o masina care doar sa mearga gasesti destul de ieftin.
Bafta!
Multumesc pentru mesaj, din pacate ori e orasul din care e el ori Bucuresti-ul meu.
Voiam sa stiu, ce acte trebuie sa iti dea firma ca sa poti sa aplici pentru permisul de munca? Decide cineva ce si cum, stiam ca firma trebuie sa demonstreze ca nu a gasit nici un irlandez pentru jobul respectiv si atunci ia pe altcineva din afara? Constituie vreo problema acest lucru?
Felicitari pentru jobul obtinut, dupa mesajul pe care l-am citit banuiesc ca esti in Dublin :).
Multumesc pentru urare, sper sa fie bine in curand, ca am obosit sa sper.
DianaSima
31-10-2007, 15:57
Sa stii ca si eu sunt in aceeasi situatie ca tine, numai ca eu sunt deja in Dublin. Cum nu e usor sa convingi un irl sa se mute in ro, nu prea am avut de ales. Cand am venit am avut interviuri aranjate, totul parea sigur. Cand am venit lucrurile s-au schimbat. Se pare ca toti si-au dat seama ca romanii au nevoie de permis..Restrictiile pt mine sunt f mari- am terminat Relatii Publice si Comunicare- iar pt permis de munca nu am voie sa fac nimic ce include admin iar munca specializata in PR sau com este f greu de gasit pt ca nu am 5 ani de experienta in spate.
Bafta!
adrianab
31-10-2007, 17:29
Nu sunt in Dublin, ci intr-un orasel mic din Co. Carlow. Locuiesc insa la 20 de minute de condus cu masina si de accea iti spun ca nu trebuie sa te legi neaparat de un oras anume. Multi aici locuiesc intr-un oras si lucreaza in altul. La noi la firma cel putin asa este.
Pentru munca de birou trebuie sa aplici pentru green card, permis pentru care nu este necesar testul pietei de munca, iar de la firma ai nevoie de nr de inregistrare si o oferta de lucru, pe care o poti redacta singura. Pe mine m-a ajutat foarte mult ghidul postat pe acest forum la sectiunea visas.
Important este insa sa il aburesti spunande-le ca e o floare la ureche si ca nu ar trebui sa se ingrijoreze pentru asta. Sigur vei gasi pe cineva care sa te creada.
Apoi, nu stiu despre voi dar nici in Romania nu gasesti un job bun de pe o zi pe alta asa ca trebuie sa speri si sa mergi in fata lor plina de incredere.
Buna, esti de mult in Dublin? Ne gandeam si noi la posibilitatea de a ma muta fara un job, dar e totusi riscant, mai ales cand te obisnuiesti sa ai un job. Nu imi dau seama cum ar fi fara un job o perioada si mai ales cand nu am de unde sa stiu cat de lunga at fi aceasta. As innebuni. Pentru el nu pare o problema, i se pare asa de simplu si asa de relaxat, de altfel ca majoritatea irl.
Bafta si tie, speram la ce e mai bun.
Sa stii ca si eu sunt in aceeasi situatie ca tine, numai ca eu sunt deja in Dublin.
sofis_68
31-10-2007, 22:03
Nu mai tine chestia cu concediile medicale in RO? Sau cu concediu neplatit?
Ai putea sa vii in Irlanda pentru o luna doua, sa vezi daca iti convine....si in timpul asta sa incerci sa gasesti si servici.[br]Postet at: October 31, 2007, 10:55:30 PM________________________________________________ _Imi cer scuze...n-am realizat ca esti deja in Galway
Nu sunt in Galway, am fost de 2 ori si vin in luna asta iara, din pacate mi-am cam terminat concediul :(. Dar sa stii ca ma gandisem si eu la asta, o luna doua, nu prea stiu daca o sa ma lase sa plec de la serviciu, de fapt mai mult ca sigur, mai mult de 2 sapt nu o sa pot sa plec.
Multumesc de sfat, oricum e o idee f buna.
Inteleg ca vrei sa pofesezi in ceea ce iti place sau stii mai bine, te-ai gindit sa lucrezi si altceva? Poate daca iti diversifici opriunile ai mai multe sanse. Good luck.
roadrunner
01-11-2007, 11:25
sau mareste aria de cautare peste hotarele county-ului Galway, eu pesonal merg la servici 65Km dus (130 dus intors) si asta pentru ca jobu-ul e interesant.
Roadrunner
Nu stiu ce alt domeniu sa mai caut, de obicei oamenii angajeaza in domeniul in care ai deja experienta, nu stiu ce altceva as putea incerca. Da, nu ma deranjeaza sa conduc ceva kilometrii pana la serviciu. Agentiile ma tot suna, nu stiu daca ar fi bine sa le zic ca sunt in romania, o data a trebuit sa le comunic pentru ca aveam interviu a doua zi. Chiar nu aveam cum sa ajung a doua zi, decat sa ma teleportez.
buna
cit costa chiriile in dublin si unde se pot inchiria.
pls reply
pe curind si numai bine
Sa stii ca si eu sunt in aceeasi situatie ca tine, numai ca eu sunt deja in Dublin. Cum nu e usor sa convingi un irl sa se mute in ro, nu prea am avut de ales. Cand am venit am avut interviuri aranjate, totul parea sigur. Cand am venit lucrurile s-au schimbat. Se pare ca toti si-au dat seama ca romanii au nevoie de permis..Restrictiile pt mine sunt f mari- am terminat Relatii Publice si Comunicare- iar pt permis de munca nu am voie sa fac nimic ce include admin iar munca specializata in PR sau com este f greu de gasit pt ca nu am 5 ani de experienta in spate.
Bafta!