PDA

View Full Version : Cum procedez ?

irlandeza
29-10-2007, 00:05
In 10 sapt., daca imi ajuta Dumnezeu, voi naste o fetita. Cum procedez pt. a obtine dubla cetatenie, si binenteles pasaportul irlandez si cel roman ? Cat dureaza ? Iar daca vreau sa calatoresc cu ea in Ro., fara sot, am nevoie de procura/imputernicire ? Daca cineva cunoaste "pasii"care trebuie urmati ,v-as fi recunascatoare sa-mi spuneti care sunt acestia.
Multumesc.

chris
30-10-2007, 09:38
Din pacate dupa cate stiu eu copilul nu va avea cetatenie Irlandeza :( , din cauza legii pe care au schimbat-o acum vreo 2 ani.

vasiletina
30-10-2007, 10:20
sa fiti sanatoase in primul rand, si o noastere fara complicatii.

cetatenia depinde de:

- statutul parintilor sau minim al unuia dintre ei : trei ani de rezidenta recunoscuta in IRL (tip stamp 4 sau 2) la momentul conceptiei copilului , si cateva documente in plus la aplicarea pentru pasaport care trebuiesc stampilate la Garda si trimise cu aplicatia).

- dureaza daca tot este trimis la timp si complet, 10 zile prin passport express de la posta

- parca au detalii pe site-ul lor, verifica.

calatoria in strainatate (sau iesirea din RO):

- ai nevoie de procura semnata de sot in acest sens - Consulatul Romaniei elibereaza asa ceva in interval de 2 zile lucratoare la pret de €45.00 dar trebuie ca sotul tau sa fie personal la depunerea documentatiei

cetatenia romana:

- iti trebuie apostila pe certificatul de nastere al fetitei la Hainault House, St. Stephen's Green Dublin 2, costa €20.00 si se rexzolva in 20 de minute

- in RO sau Aici iti traduce si legalizezi certificatul de nastere al fetitei, aplici la primaria de unde apartineti in RO, pentru preschimbarea acestuia in certificat romanesc, dupa care atentie, daca esti doar singura, iti trebui o alta procura prin care sotul sa fie de acord cu eliberarea unui pasaport individual pentru fetita sau inscrierea acesteia in pasaportul tau. Asta trebuie rezolvata aici inainte de a pleca odata cu prima procura de preferat.

- timpul de preschimbare a certificatului de nastere este de circa 6-8 saptamani, in RO, asa ca trebuie sa iti pregatesti suficient timp pentru acest procedeu.

in rest success

ovimat
30-10-2007, 11:19
Tre sa consideri cel putin 3 luni pina il obtii pe cel romanesc, experienta personala.[br]Postet at: October 30, 2007, 12:18:14 PM________________________________________________ _Cred ca il poti obtine de la ambasada mult mai repede dar costa cam 100 euro. Cel mai sigur e sa suni la ambasada. Good luck.

vasiletina
30-10-2007, 19:39
s-au mai actualizat eliberarea pasapoartelor si poate fi obtinut in maxim 2 ore daca este necesar, contra unei taxe de urgenta. asat incepand cu Septembrie 2007.

irlandeza
30-10-2007, 21:54
Mersi mult, o sa sun si la ambasada.

sfinx
30-10-2007, 22:25
cel mai bine
suna la ambasada si o sa primesti toate informatiile