PDA

View Full Version : React

sofis_68
28-10-2007, 22:49
Am gasit asta m-am gandit ca poate sunt si altii care vor sa ajute

« on: October 25, 2007, 10:39:56 AM » Quote

--------------------------------------------------------------------------------
Reactioneaza la subiectele din presa britanica despre romani in UK!

Prea des vedem stiri care distorsoneaza adevarul despre romanii in UK si care ne acuza pe noi de problemele sociale.

Cand aceste stiri nu sunt adevarate, este datoria noastra sa reactionam si sa nu incercam sa transmitem povestea adevarata.

Romani-online.co.uk, ziarul “ Roman in UK “, romani.co.uk si societatea Romanca s-au alaturat pentru a sustine proiectul REACT!, o unealta simpla de a lupta contra jurnalismului lenes si a transformarii romanilor din UK in tapul ispasitor al problemelor.

Ideea este simpla. Verificam acuratetea stirilor despre romani in media britanica iar atunci cand acestea nu prezinta informatii corecte, inaintam plangeri. Scopul nostru este sa Our goal trimite cel putin 500 de e-mailuri cu plangeri jurnalistului responsabil in doua ore dupa aparitia stirii. Daca stirea nu este retrasa, urmatorul pas este sa inaintam o plangere oficiala.
Nu putem stopa in intregime mediatizarea negativa despre romani in UK, dar putem sa atentionam jurnalistii si editorii ca romani nu vor tace daca sunt mediatizati pe nedrept. Proiectul React! iti da aceasta voce.

Ce facem noi
De regula vom raspunde doar stirilor incorecte informational despre romanii in UK. Ne liminam actiunilor la aceste stiri deoarece greselile informationale aduc cele mai solide motive pentru a inainta plangeri impotriva ziarelor si impotriva televiziunilor, succesul unei actiuni impotriva lor de catre comisiile autorizate fiind mare. Exista stiri si povesti de presa carora nu le vom raspunde, dar in momentul de fata suntem de parere ca este cel mai bines a ne concentram eforturile pentru a schimba ceva in opinia presei britanice. Daca acest proiect va lua amploare, atunci ambitiile noastre pot creste si ele.

Ce poti face tu!
1. Aboneaza-te pe website-ul nostru (www.reactgroup.org.uk). Cand un subiect incorect va fi mediatizat, o sa iti transmitem un e-mail cu o scrisoare de plangere. Iti cerem sa trimiti aceasta scrisoare jurnalistului care a scris articolul respective si editorului sau. Participarea ta la acest proiect este gratuita.

2. Trimite-ne stirile pe care le vezi despre romani in UK- acestea pot fi trimite pe website. Chiar daca nu raspundem fiecarei stiri in parte,creand o arhiva.

Este momentul ca romanii din UK si sustinatorii lor sa isi faca pararea auzita!

English version

React to press stories about Romanians in the UK!

Too often we see stories that distort the truth about Romanians in the UK or blame us for social problems.

Where these stories are untrue it is our duty not to let them go unchallenged.

Romani-online.co.uk, Roman in UK newspaper, romani.co.uk and the Romanca Society have joined together to support the React! project, a simple tool to enable you to fight back against lazy journalism or the scapegoating of Romanians in the UK.

The idea is simple. We fact check news stories about Romanians in the British media, and where they are inaccurate, we make complaints. Our goal is to deliver at least 500 email complaints to the journalist responsible within 2 hours of an inaccurate story appearing. If they do not retract their story the next step is to make formal complaints to the independent regulatory bodies.

We cannot put an end to all negative coverage about Romanians in the UK, but what we can do is make journalists and editors aware that Romanians will not stay silent if they are targeted unfairly.

The React! project gives you this voice.

What we do
As a rule we will only respond to factually inaccurate stories about Romanians in the UK. We are limiting our actions to these stories because factual inaccuracies provide the strongest grounds for making complaints against newspapers or television, and ensuring action by their regulators. This means there are some stories we will not respond to, but at this stage we think it is best that we focus our efforts where they can make a difference. If the project grows, then our ambitions can grow with it.

What you can do
1. Sign up on the website (www.reactgroup.org.uk). When an inaccurate story appears we will email you with a letter of complaint. We ask only that you send this on to the journalist that wrote the story and their editor. Being part of the project is entirely free.

(The website still needs some finetuning – so excuse its mistakes – but we need a membership base before the project can launch.)

2. Send us all the stories that you see about Romanians in the UK – they can be submitted through the website. Even if we don’t respond to each and everyone of these we can still build an archive of media coverage and so document the attitude of the UK press toward Romanians.

It is time for Romanians in the UK, and their supporters, to stand up and speak out!

ovimat
30-10-2007, 11:27
Buna idee, sper sa iasa ceva, mai ales ca englezii vor sa prelungeasca cu inca un an restrictiile pe piata muncii de la ei pentru romani.
Interesant o sa fie cind au de reactionat la chestii scrise despre romi.

evil27
31-10-2007, 08:40
Aveti idee daca s-a anuntat ieri prelungirea restrictiilor? Nu am gasit inca nimic pe net. As vrea sa cred ca poate vor renunta, dar nu se mai intampla de mult minuni.

ovimat
31-10-2007, 11:12
In Ev Zilei de ieri s-a publicat ca englezii pastreaza restrictiile pentru in ca CEL PUTIN UN AN.

sofis_68
31-10-2007, 12:56
http://news.google.ie/nwshp?oe=UTF-8&hl=en&tab=wn&q=romanian
[br]Postet at: October 31, 2007, 01:15:19 PM________________________________________________ _http://www.zf.ro/articol_147481/austria_ofera_50_de_grupe_de_meserii_pentru_noii_c etateni_ue.html

O sa mearga toti meseriasii in Austria. Deja in Romania sunt greu de gasit[br]Postet at: October 31, 2007, 01:33:32 PM________________________________________________ _lista cu meserii admise:
http://www.muncainstrainatate.anofm.ro/austria-inten-ioneaz-s-deschid-pia-muncii-pentru-50-de-grupe-de-meserii-de-la-1-ianuarie-2008-pentru

Innrain
31-10-2007, 16:22
Aveti idee daca s-a anuntat ieri prelungirea restrictiilor? Nu am gasit inca nimic pe net. As vrea sa cred ca poate vor renunta, dar nu se mai intampla de mult minuni.

http://www.bbc.co.uk/romanian/news/story/2007/10/071030_cioroianu_barnett.shtml

chris
01-11-2007, 09:27
Probabil ca azi ca niste catzei credinciosi Marii Britanii (pe care de alfel ii urasc - paradox), irlandezii vor anunta si ei prelungirea restrictiilor ....

Valentin
01-11-2007, 10:31
Asta ca sa ne mai aminteasca inca o data ce cetateni de conditia a 2-a suntem si vom fi mereu in ochii lor, asta daca mai era nevoie.
Se pare ca nu primim un tratament mai bun aici decat cel cunoscut de la guvernantii nostri.
( Vezi cozile de la farmacii pt medicamente compensate ale batranilor, saracia de acasa).

Se pare ca Tariceanu e ocupat sa explice lui Prodi prin Italia cum se face ca din cele 3400 de infractiuni comise de cetateni non-Italieni pe teritoriul Italiei, 2500 sunt comise de cetatenii romani de etnie rroma.
mai nou au rapit, violat si ucis pe sotia unui amiral.
Ca rezultat,prim ministrul a trecut fara procedura normala, prin parlament, o lege prin care orice cetatean comunitar care face/e banuit de infractiuni, va fi expulzat pe loc, si admiterea la punctele de frontiera se face la latitudinea lor.
Adica daca nu-i place de fata ta, nu-ti da drumul in Italia. Back to Romania!
V[br]Postet at: November 01, 2007, 10:55:35 AM________________________________________________ _Iata ca irlandezii nu ne uimesc, articolul a iesit la cald:
http://www.zf.ro/articol_147996/irlanda_mentine_restrictiile_impuse_muncitorilor_r omani_si_bulgari.html 8).
Poate alta data...o s-o facem si mai lata.
Acum ca nu ne vrea nimeni, am cam ramas numai noi si bulgarii la coada.. hai si chinezii si alte maimute!

Asta ar fi singurul motiv pt care as aplica pt pasaport irish.
V

roadrunner
01-11-2007, 11:22
Valico,
N-am inteles cum rezolva pasaportul tau problema de perceptie.
chiar crezi ca te poate opri cineva sa calatoresti cu pasaportul roamanesc daca esti om cinstit?
Roadrunner

Valentin
01-11-2007, 12:18
Valico,
N-am inteles cum rezolva pasaportul tau problema de perceptie.
chiar crezi ca te poate opri cineva sa calatoresti cu pasaportul roamanesc daca esti om cinstit?
Roadrunner

N-ai inteles.
Cand o sa am unul irlandez, o sa ma prezint ca irish si o scap de explicatiile de rigoare: "-Stiti, e adevarat ca in Romanica 30-40% sunt de etnie rroma si ti-ar fura si chilotii de pe tine, dar stiti eu sunt baiat corect.
mai mult, sa stiti ca nu rapesc,violez sau omor pe nimeni... etc, si lista poate continua."

E cam greu de dovedit asta, cand probabilitatea matematica arata ca avem 90% sanse ca un cetatean roman prin Italia sa se ocupe cu infractiuni decat cu munca, istoria spune ca suntem cei mai mari infractori non-italieni in Italia.
Si istoria nu o poti schimba, ca si etichetele care ti se lipesc pe valiza...hot, criminal si altele, care a schimbat perceptia tuturor ro in Italia.
Daca o sa spun sunt irish, toata discutia si timpul pierdut pe la aeroport prin Italia dispare, nu-ti mai spun cat de repede mi-as gasi loc de munca cu un pasaport irish acolo , daca as vrea.
V

roadrunner
01-11-2007, 12:55
Acum am inteles. Deci daca treci oltul ...esti oltean...
cam de cacat rationamentu asta, tu crezi ca daca o sa ai in dulap acasa alt pasaport esti altcineva? si toti o sa zica da e irish baiatu asta...
ma indoiesc, eu inca nu am dat explicatii la nimeni despre tiganii din Romania, nu-mi pierd timpul cu asta, si sa fiu sincer nu am fost intrebat niciodata.
sau tu esti roman numa cand te dai tare, cand e de belea esti Irish,
Eu unul sunt roman 100% si sunt mandru ca sunt, n-am nici cea mai mica problema cu asta, si la toate intalnirile de afaceri dupa ce-mi spun numele spun ca sunt din Romania, pana acum n-a avut nimeni nici o problema cu asta, daca au prejudecati le doresc success, si la revedere.
Roadrunner

asorin
01-11-2007, 16:01
"La 1 ianuarie 2007, Irlanda a impus restrictii muncitorilor romani si bulgari care nu au calificari superioare. Cetatenii romani care au calificari superioare au dreptul sa munceasca in Irlanda." (articol ZF)

Hai nu zau! ???

Innrain
01-11-2007, 16:18
De parca Irish e mare scofala. Sa fim seriosi. De unde o fi aparut sintagma de "redneck" ? Sa nu zici ca de la tiganii romani.
Orice padure are uscaturi. Iar italienii nu ar avea voie sa vb daca nu ar uita cine a inventat si introdus Mafia in USA. De Irlandezi nu mai zic, ca ei au inventat terorismul. Nu vreau sa ii apar pe infractorii romani dar acestia sunt mici gainari pe langa irlandezi si/sau italieni. De cate degete e nevoie ca sa numarati bancile jefuite/masinile de bani furate din Romania? Dar in Irlanda/Italia? Cate crime prin impuscare s-au comis in Romania ? Dar in Irlanda/Italia? [br]Postet at: 01 November 2007, 15:10:39__________________________________________ _______Oficial daca mai era nevoie:

http://www.homeoffice.gov.uk/about-us/news/restrictions-continued

santiago
01-11-2007, 18:47
Chiar azi citeam in pagina a taspea din irish independent undeva aruncat in colt de pagina cu small print ca criminal gang hit firma de curierat..au furat componente pc in valoare de 200k...daca prindea vre-un roman la furat prin buzunare era pe prima pagina.
in ultimile 2 luni peste 10 hoteluri din meath,cork si cavan au fost pradate noaptea de catre o banda de 4 cu cagule si accent de Dublin..pagube intre 5k si 100k...sincer nu am vazut nimic in ziare ci doar in raporturile primite de la federatia hoteliera si garda in care eram sfatuiti sa imbunatatim securitatea,etc

sofis_68
01-11-2007, 21:52
http://www.independent.ie/national-news/emigrants-face-delay-on-entry-decisions-1208443.html
foarte multe permise de munca au dat romanilor!!!!???!!!

Valentin
01-11-2007, 22:01
Se pare ca pozitia lui Tariceanu e sa-i linga talpile lui Prodi, motiv pt care toti romanii o sa intampinam o si mai mare problema la integrare in comunitatile in care traim in EU.
Se pare ca mai nou ca roma va fi greu sa-ti deschizi un cont bancar si sa iei un credit datorita imaginii de "baieti buni" pe care o avem.
Introducerea de legislatie pro-expulzare bazandu-se pe o crima la baza careia sta un roman, si care e deja arestat si la care legea asta noua nu se aplica, nu da decat semnal celorlate tari EU- restul de 15 vechi, sa ingreuneze imigratia romaneasca atat cat pot.
Si asta nu e decat inceputul unor serii de abuzuri care stiu sigur ca vor veni, mai ales ca economiile EU merg destul de greu, iar dobanzile sunt in agonie, la fel ca si GDPul IRE, si alte tari EU.
Nu ramane sa ne asteptam decat si la mai multe suturi in ..fund!
Iar despre relaxari la restrictiile de munca.. sa ne luam la revedere!
V

sofis_68
01-11-2007, 22:03
Stie cineva pe unde pot sa gasesc un anunt oficial in legatura cu restrictiile?

sorinmetea
01-11-2007, 22:14
comunicate oficiale numai pe dete [ http://www.entemp.ie/labour/workpermits/ ]
până nu apare, noi ne plângem şi ei susţin teoria supoziţiilor. apoi vine bunul prieten mihăiţă şi trânteşte pleaşca. care mereu e o veste proastă.
oricum, după cum zicea cineva aici, ora exactă tot după big ben se ia, iar acolo, îmi face impresia că "problemele" imigraţiei sunt tromf în mâna conservatorilor. aşa că...veşti proaste.

Valentin
01-11-2007, 22:50
Am mai dat stirea asta de dimineata cand a aparut pr Ziarul Financiar:
http://www.zf.ro/articol_147996/irlanda_mentine_restrictiile_impuse_muncitorilor_r omani_si_bulgari.html

Cu parere de rau dar asta e, nu e sa fie, poate la anul?????
V

sofis_68
01-11-2007, 23:07
Am vazut adresa mai devreme.
Cred ca nu m-am exprimat destul de clar, as vrea sa vad varianta originala irlandeza pe undeva, mai pe larg, daca exista.
Multumesc oricum.

Valentin
01-11-2007, 23:35
Nu vad cu ce te-ar ajuta s-o vezi in english.
Oricum poti intra pe Mediafax in partea de sus a anuntului din ZF.
V

Mihaela
02-11-2007, 08:22
In pasaportul irlandez exista rubrica Locul Nasterii, unde scrie (la mine) Romania!

sfinx
02-11-2007, 11:15
cu pasaport irlandez, britanic, german , etc, etc sau fara pasaport tot un emigrant o sa fii considerat , chiar daca prietenii no o sa recunoasca nici o data.

bine zice vorba romaneasca
decat codas la oras tot mai bine-n satu`tau fruntas

Valentin
02-11-2007, 11:53
Prefer varianta cu pasaport irish, place of birth Romania!
Aceeasi prieteni stiu de ce.
Dusmanii bineinteles ca nu stiu, deductie logica!( Hi,hi, cine a facut Logica in Liceu!)
V

Innrain
02-11-2007, 16:02
Prefer varianta cu pasaport irish, place of birth Romania!
Aceeasi prieteni stiu de ce.
Dusmanii bineinteles ca nu stiu, deductie logica!( Hi,hi, cine a facut Logica in Liceu!)
V

Asta in cazul in care cele doua multimi sunt disjuncte iar relatia definita este bijectiva.

sfinx
02-11-2007, 18:02
chaplin a refuzat cetatenia americana , desi a trait 30 de ani acolo

poti fi "tu" si fara sa ai pasaport irish

ce o sa raspunzi cand te intreaba de unde esti?
sunt roman , dar am pasap irish

danas
02-11-2007, 23:10
Asta in cazul in care cele doua multimi sunt disjuncte iar relatia definita este bijectiva.

... vezi cum complici tu lucrurile... ;)