View Full Version : Cursuri pentru noi(i) oameni de afaceri
vasiletina
26-10-2007, 14:47
Basic English required or Bring a friend/Partner to help
• This course has been designed for non Irish nationals
who are interested in learning how to Start their own
Business here in Ireland.
• Some of the topics covered include: Communication
Skills, Business practices in Ireland, Pricing, Business
Planning, Marketing and Finance.
• Participants will attend 2 evening workshops per week
over 4 weeks, 7pm to 9.30 pm.
• A contribution towards childcare can be arranged, if
needed, for anyone attending all sessions.
Starting your own Business
for Non Irish Nationals
Week 1
5th Nov: Course Introduction/
Being creative about finding a
business idea
8th Nov: Business Plan Outline
Week 2
12th Nov: Market Research/
Product Research.
15th Nov: Marketing
Week 3
19th Nov: Effective
Communications
22nd Nov: Bookkeeping/Tax
Week 4
26th Nov: Finance
27th Nov: Source of Finance,
Insurance & Regulatory Issues
VENUE
Rochestown Lodge
Rochestown Avenue
Dun Laoghaire
Co Dublin
For further Information
Esther Mc Gearty:
Phone 2304056/2301011
Email:
esther.mcgearty@sspship.ie
Or
Finn Mc Guirk:
Phone 2304056
Email:
finn.mcguirk@sspship.ie
Partas submitted an application to Skillnets and were successful in getting funding for an ethnic entrepreneur Skillnet which will be called Emerge Skillnet for 2008/2009. The Skillnet will provide training to entrepreneurs and their staff and even if they are owner/managers they will still be eligible for the programme. Training will take place in Dublin, Cork and Galway and each business will have to pay € 95 per annum to join the network and € 20 per half day training and € 40 per full day training. The Ulster Bank has given us € 30k over a two year period to assist us also and will be members of the Steering Group.
Noreen Keegan Kavanagh
National Co-ordinator
Emerge
Bolbrook Enterprise Centre
Avonmore Road
Tallaght
Dublin
Tel: 0035314145700/77
Fax: 0035314145799
e-mail: noreen@equalemerge.ie
Web: www.equalemerge.ie
Am studiat un pic site-ul al carui link este postat mai sus.Iata ce am gasit:
O moldoveanca, Alvina Grosu a infintat o companie de training si consultanta.Poate ar trebui sa o contactam si sa incercam o colaborare.Poate ca vorbeste romaneste pe langa engleza si moldoveneste ;D
http://www.culturewise.ie/index.html[br]Postet at: December 28, 2007, 11:56:58 AM________________________________________________ _www.volunteeringireland.ie/docs/alvina_grosu_-_irish_migrant_voices.ppt -
Am intilnit-o pe Alvina acum vreo 2 ani in Cork, vorbeste romaneste si cred ca impreuna cu altii, inclusiv o romanca Sorina au facut ceva organizatie acolo. merita contactata.
As vrea sa intreb daca in baza de date a CRI, asa pricajita cum e, nu exista oameni de afaceri romani care au reusit sa faca ceva in Irlanda prin forte proprii si care ar fi dispusi sa le dea citeva sfaturi si altora.
roadrunner
29-12-2007, 12:08
ti-am trimis mesaj privat (PM)
Roadrunner
vasiletina
29-12-2007, 16:40
Mihaela,
sunt o multime care au reusit chiar din randurile CRI, insa afacerea privata este una, munca voluntara este alta. NUmai ca la prima varianta cu cat esti mai de succes, ai mai putin timp pentru munca voluntara.
si uite asa s-au restras unul cate unul la afacerea lui proprie.
desi exista si viceversa: unii nici macar nu s-au afiliat la CRI de ocupati ce sunt. si asta este o optiune.
altii nu au nici afaceri, au si timp liber.......
dar prima intrebare e "da ce-mi iese"?
asta cu nu am timp e numai un pretext
cine vrea poate
As vrea sa intreb daca in baza de date a CRI, asa pricajita cum e, nu exista oameni de afaceri romani care au reusit sa faca ceva in Irlanda prin forte proprii si care ar fi dispusi sa le dea citeva sfaturi si altora.
Ce anume te intereseaza?
Din experienta iti spun ca destui au reusit (ca si profituri) dar putin sunt cei care pot/vor sa dea sfaturi.
@Vasile
Nu ma refeream la voluntariat, ci ma gindeam daca nu ar fi posibil ca oameni de afaceri romani de success sa fie platiti ori "sponsorizati" de una din organizatiile irlandeze pe care le stiti voi ca sa tina un seminar/curs/training pentru cei ce vor sa inceapa o afacere aici.
@sfinx-ul
Cei care au timp liber dar nu au afaceri n-ar fi cei mai buni "profesori", dupa parerea mea.
@catalin
Nu sint direct interesata, deoarece nu planuiesc sa incep o afacere. Dar ma gindeam la multi dintre noii sositi, care n-au alta varianta decit sa devina self-employed daca vor sa reziste in Irlanda. Poate lor le-ar folosi sa primeasca sfaturi de la alti romani care chiar au facut ceva pe cont propriu.
@ Mihaela
de ce nu te gandeai la voluntariat?, voluntariatul nu e compatibil cu romanii sau romanul nu e compatibil cu voluntariatul?
nu recomandam ca profesori pe cei cu "timp liber"
legat de voluntariat
ieri 30 Dec am intalnit o profesoara de la scoala de arta populara din Bacau , care s-a oferit sa-i invete dansuri populare romanesti pe copii de origine romana nascuti in Irlanda, in perioada vacantei ( e suficient daca i se asigura transport, cazare si masa pe perioada respectiva)
deci se poate
http://img297.imageshack.us/my.php?image=30dec410tq7.jpg
http://img267.imageshack.us/my.php?image=30dec247zg7.jpg
@Mihaela
Sunt cursuri pentru cei care vor sa-si inceapa afacerea, le rebuie doar limba engleza, care oricum e esentiala. Nu cred ca alti romanii ar fi neaparat mai buni decit irlandezii deoarece romanii vorbesc din experienta afacerii lor iar irlandezii sunt "specializati" in astfel de cursuri plus ca la un curs nu vine doar un "lecturer" vin mai multi pe diferite domenii.
@Sfinx
Doamna vrea sa vina din Ro? Cred ca si pe plan local se pot gasi binevoitori dar ne intoarcem din nou la besics: care copii? ???
@ovimat
din nefericire pe plan local nu s-a gasit nici un binevoitor
aceasta propunere de parteneriat din partea prof irl, a venit acum vreo 2 ani,
prof romanca este bucuroasa sa inceapa cu 5 copii ptr un inceput, din experienta dmna prof spune ca a inceput cu 6 copii si acum are 50 la scoala ei.
deocamdata sunt 4 inscrisi
eventual acei connationali a caror copii studiaza pianul sau vioara , poate se indura sa-i mai invete si de unde li se trag radacinile